Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-04-17 18:05:00

Több százan tartózkodtak a templomban

Döbbenet Zuglóban: kézigránátos terrorfenyegetés a misén! (frissítve)

Ismeretlen elkövető éles kézigránátot helyezett a Kassai téri templom lépcsőjére a virágvasárnapi szentmisén. Több száz hívő tartózkodott a templomban.

A gránátot egy állampolgár vette észre a hátsó sekrestye bejáratánál. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, a környéket lezárták, a templom közvetlen közelében lévő két társasházat kiürítették. Pajor András, a Szentlélek plébánia lelkipásztora szerint több száz hívő tartózkodott a templomban.

Zugló polgármestere azonnali biztonságvédelmi intézkedéseket, a rendvédelmi szervekkel, a kerületőrséggel és a polgárőrséggel karöltve fokozott közterületi jelenlétet és járőrözést ígért. Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletesének közlése szerint a rendőrség ismeretlen tettes ellen, robbanóanyaggal való visszaélés miatt indított eljárást. Miután a tűzszerészek a gránátot hatástalanították és elszállították, a lakosok visszatérhettek otthonaikba. Az eset során senki nem sérült meg.


Éles gránát volt!

A gránátot egy kerékpáros találta meg a templom bejáratánál - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-vel. A tűzszerészi vizsgálat bebizonyította, hogy éles gránát volt a zuglói templomnál. A terrorfenyegetés céljáról és a mögötte álló személyekről egyelőre nincs hír.



MTI, mi


 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.