Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-04-18 16:29:00

Lázár ötszörösére emelné a nyerőgépek utáni járulékot

Adóemeléssel végeznék ki a félkarú rablókat

Brutális játékadó emelésre irányuló javaslatot terjeszt elő a Fidesz a közeljövőben, ha elfogadják, megszűnhet ez a káros szerencsejáték-típus. Az etikai előnyök mellékhatásaként azonban 60 ezer ember megélhetése kerülhet veszélybe.

Csaknem 12 ezer, pénznyerő automatákat működtető játékterem üzemel Magyarországon, többségük vendéglátóegységekben üzemel. A gépek után fizetendő, úgynevezett „játékadó” jelenleg havonta és gépenként 100 ezer forint, ez az állam kasszájában 34 milliárd forintos bevételként realizálódik, sőt egyéb adók, járulékok és illetékek címén a tulajdonosok további 40 milliárd forintot fizetnek be évente – összegezte a távirati iroda.

Lázár János képviselőként olyan javaslatot nyújtott be, ami minden automata után 500 ezer forintot fizettetne. Amennyiben javaslatát elfogadja az Országgyűlés, gyakorlatilag teljesen ellehetetlenül ez az iparág. Ezzel ez egyik, komoly társadalmi károkat okozó szerencsejáték-típusnak lehet vége. A döntés azonban sajátos mellékhatással is kiegészülhet: válságos helyzetbe sodorhatja a vendéglátóipart.

A nagy mértékű adóemelés a szakma véleménye szerint gyakorlatilag a pénznyerő automaták teljes eltüntetésére irányul. Sőt, az adóemeléssel együtt szinte azonnal munkahelyek szűnnének meg, előzetes becslések alapján mintegy 60 ezer ember mindennapi megélhetése kerülne veszélybe.

 

-mi- 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.