Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-09-02 08:45:00

A főváros szerint nincs hajléktalanügy

A főváros sajtófőnöke cáfolta portálunknak, hogy közel egy éve fontolgatná a vezetés a hajléktalanok őriztetését, noha a Menhely Alapítvány elnöke szerint napirenden van a kérdés.

Nem nyilatkozik portálunknak Tarlós István annak ellenére, hogy hónapok óta próbáljuk elérni őt. Főként a hajléktalanokkal, különös tekintettel a fedél nélküliek őriztetésével kapcsolatos intézkedésekről szerettük volna kérdezni a főpolgármestert, hivatala azonban ismét visszautasította portálunkat.

Csupán Szűcs-Somlyó Mária fővárosi sajtófőnök nyilatkozott lapunknak, aki szerint nincsen semmiféle hajléktalan-ügy, és a Menhely Alapítvány elnöke, Győri Péter lapunknak korábban adott interjújában elhangzott információ sem igaz, miszerint közel egy éve tárgyalja a vezetés a hajléktalanok őriztetését. Ezzel kapcsolatban a sajtófőnök egyszerűen úgy reagált, hogy „ez hülyeség”, hiszen hajléktalanszállók épülnek.

Szűcs-Somlyó Mária mondandójához azt is hozzátette, ha Somfai Ágnes hajléktalanügyi megbízott lemondásáról szeretnénk a városvezetőt kérdezni, készítsünk interjút inkább magával Somfai Ágnessel. A városházi LMP-s képviselő szerdán azért mondott le, mert a főváros Szabó Máté ombudsman állásfoglalás ellenére sem vonja vissza a hajléktalanokat pénzbüntetéssel sújtó határozatot.



P. Horváth Csaba
(Fotó: origo.hu)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.