Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-05-06 18:09:00

A KDNP könnyítené a kényszerintézkedések elrendelését

Ősztől gyorsabb lehet a végrehajtás

Rövidülhetnek a társasházi tartozások végrehajtási határidői, amennyiben ősszel módosul a vonatkozó törvény, állítja a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője.

A KDNP-s Nagy Kálmán szerint a végrehajtásokkal kapcsolatban az egyik legnagyobb probléma az, hogy ma a társasházak érdekérvényesítése sokszor több pénzbe kerül, mint amennyi a végrehajtásban szereplő összeg. Továbbá a végrehajtásokat szerinte túl könnyen lehet felfüggeszteni, elhúzni, és „szinte reménytelenné tenni”. A politikus szerint az a helyzet sem tartható fenn, hogy vannak, akik évekig nem fizetnek közös költséget. Számukra szerinte olyan élethelyzetet kell keresni, amelyben fenn tudják tartani magukat.

A jogszabály-módosítással – az elképzelések szerint – rövidebb lehetne a végrehajtás, szűkülhetnének a határidők, és nem lehetne például azért felfüggeszteni a folyamatot, mert kifogást emelnek a végrehajtó személye ellen - ismertette a kormánypárti politikus, aki szerint legkorábban szeptemberben tárgyalhatja az Országgyűlés a törvénymódosítást. Magyarországon ma mintegy kétmillióan élnek társasházakban, ezek működésének szabályozása pedig a társadalom egyik legfontosabb problémája, amelynek megoldására széles körű konzultációra van szükség.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.