Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-06-19 13:12:00

Különlegesen veszélyes eszközök

Áldozatokat állított elő a rendőrség a melegfelvonuláson?

A rendőrség két külföldit is előállított szombaton; előzőleg az osztrák hírügynökség számolt be arról, hogy az Osztrák Felsőoktatási Hallgatói Önkormányzat szerint két aktivistájukat is őrizetbe vették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel összefüggésben annyit közölt, hogy szombaton az esti órákban két külföldi férfit állítottak elő az V. kerületi rendőrkapitányságra garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt. A két férfi ellen a további eljárást a BRFK folytatja, szabadlábon védekezhetnek.

Az osztrák hírügynökség azt közölte: az ÖH állítása szerint előállították két aktivistájukat a budapesti meleg méltóság menetén, holott ők maguk neonácik támadásának áldozatai voltak.
Az ÖH arról tájékoztatta az osztrák hírügynökséget, hogy mintegy ötven aktivistájuk vett részt szombaton a budapesti melegfelvonuláson. A felvonulás után az osztrákok az autóbuszukhoz tartottak, amikor mintegy 15 "neonáci" "rettenetesen bűzlő" spray-kkel rájuk támadt - állt az APA vasárnap éjszaka kiadott jelentéseiben.


Ki támadott kire?

Az ÖH közlése szerint az odaérkező rendőröknek a támadók azt állították, hogy az osztrák aktivisták támadtak rájuk. Az időközben a buszba menekült aktivistákat a rendőrök "brutálisan kirángatták" a járműből. Miután az osztrákokat szembesítették a "neonácikkal", az utóbbiak kettejüket "önkényesen" vélt támadókként azonosították. Ezután az osztrák csoport nagy része hazatért Ausztriába, míg a két "azonosított" osztrákot előállították a magyar rendőrök. A hallgatói szervezet közlése szerint az előállítottak a késő esti órákban még a rendőrségen voltak - írta az osztrák hírügynökség.

Az MTI szombat este arról számolt be, hogy a melegfelvonulással kapcsolatban négy embert állítottak elő. Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője vasárnap az MTI-nek azt mondta: a négy előállított szabadlábon védekezhet. Egyiküket közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt vonták eljárás alá, egy embert rendbontással gyanúsítanak, két emberrel szemben pedig hivatalos személy elleni erőszak gyanúja merült fel.
 

mti

Fotó innen
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.