Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Ezt kaptuk
2011-09-25 22:01:00

Meghívó a patinás fasori gyülekezetbe

Kulcs a Bibliához: hogyan lehet valójában megérteni?

Aki csak úgy elkezdi olvasni, elvész a sok információban, régi leírásokban, nehezen tudja elhelyezni a részleteket az egészben.

KULCS A BIBLIÁHOZ
előadás-sorozat

Ingyenes, 5 x 1 órás előadás-sorozatot tartunk október 17-21-ig, hétfőtől péntekig minden este ½ 6 – ½ 7 –ig a fasori református templomban. / VII. Városligeti fasor 5. / Előadó: Végh Tamás a gyülekezet 17. éve itt szolgáló lelkipásztora. / E sorok írója. /

Több mint 40 éves igehirdetői szolgálatom során mindig arra törekedtem, hogy a legtávolabbról érkezőknek is érthetően mondjam el a Biblia alapüzenetét. Eközben kikristályosodott egy módszer, képek és példák segítségével, amellyel mindenki megértheti a Biblia lényegét. E sorozat során nem a lelkipásztor végez „agymosást”, hanem azt figyeljük közösen, hogy mit mond a Biblia – a világ ma is legnagyobb példányszámban kiadott könyve – négy kérdésről:

1/ Isten hogyan képzelte el a teremtett mindenség – benne az ember – életét?

2/ Mi történt velünk? Itt valami nagy „robbanás” történt, mert amit élünk, az egészen más képet mutat, mint ami Isten eredeti elképzelése az emberi életről.

3/ Kicsoda Jézus? Miért történt a kereszthalála? Miért mondja a Biblia, hogy Ő az egyedüli Megváltója az embernek? Mit jelent ez a megváltás? Hogyan lehet ez működő valósággá egy ember életében?

4/ Milyen lehetősége van annak, aki hitet nyer ebben a Megváltóban? Mit jelent az az „új élet”, amelyről a Biblia beszél?

Mert Isten nem az ember megjavulásáról beszél, hanem azt mondja: - Ember! Add vissza magad nekem és megajándékozlak egy új lehetőséggel, amelyet elkészítettem neked.

Ez az előadás-sorozat lehetőség arra, hogy megismerjük a „kulcsot” a Bibliához. Aki csak úgy elkezdi olvasni, elvész a sok információban, régi leírásokban, nehezen tudja elhelyezni a részleteket az egészben. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt, aki ezt az 5 x 1 órát szívesen velünk tölti. Aki csak az általános műveltség kedvéért érdeklődik, annak is sokat adhat a sorozat. De Isten igéje erőt hordoz, és aki kiteszi magát ennek a hatásnak, megváltozhat az élete.

Akik már jól ismerik a Biblia üzenetét, azok ezen a héten egy módszert tanulhatnak, amellyel ők is tovább adhatják az üzenetet.Mivel egymásra épülnek az előadások, úgy jó, ha elejétől végig követjük őket. Ha javasolhatok valamit, azt mondom, tegye szabaddá a hetet az érdeklődő, jöjjön el hétfőn este, és ha úgy látja, hogy nem adja azt az előadás, amire vágyott, hagyja ki a további estéket.

Az a reménységem, hogy sokan leszünk. Hiszen hívjuk gyülekezetünk Julianna Iskolájának és Csipkebokor Óvodájának szülői közösségét is. De meghívásunkat eljuttatjuk a VI – VII. kerületi Önkormányzatok, iskolák és más intézmények vezetőihez és munkatársaihoz, hiszen több nemzedéken át nem mindenkinek jutott lehetősége arra, hogy a családi otthonokban, hittanórákon és templomokban alapvető tájékoztatást nyerjen a Biblia alapüzenetéről.Az már csak „hab a tortán”, hogy az előadásokon országunk egyik legjobb orgonaművészét, Pálúr Jánost, templomunk – Közép-Európa egyik legszebb református temploma - orgonistáját is hallhatjuk játszani.

A templomi előadásokkal egy időben gyermekek számára is igényes és érdekes foglalkozásokat tartunk, a legkisebbek számára pedig gyermekmegőrző szolgálatot működtetünk.Adjuk tovább a meghívást rokonainknak, munkatársainknak, szomszádainknak, barátainknak. Felekezetre és világnézetre való tekintet nélkül minden érdeklődőt szeretettel várunk erre az egyszeri, különleges előadás-sorozatra.

Végh Tamás lelkipásztor és a fasori református gyülekezet

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Misszió
  • Örökimádás: szerzetesek világnapja
  • Nagymama, olyan börtönszagod van!
  • A cigányokról és a muzulmánokról is tárgyalnak az egyházak
  • Több ezer indián tért meg nemrég
  • Mi az a bibliodráma?
  • Megrázó videó: kilakoltatott család
  • Japán misszió: az újév fontosabb, mint a karácsony
  • Remélem, nincs pokol, mert az szívás – fiatalok a vallásról
  • A kereszténység nem dícsőíti a szenvedést
  • Clinton megköszönte a baptistáknak

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.