Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-03-23 21:12:00

Kutatások igazolják: igazából nem is tudják, mit akar a fogyasztó

Vaktában lövöldöznek a neten a szolgáltatók

A magyar internetezők több mint hattizede gondolja úgy, hogy túl sok érdektelen reklámajánlatot kap azoktól a cégektől, melyekkel kapcsolatban áll – derül ki a SugarCRM országos kutatásából

A hazai internet-felhasználók közel kétharmadának véleménye szerint a távközlési cégek, webáruházak, közmű- és más szolgáltatók reklámajánlatai között túl sok az érdektelen, a fogyasztónak semmitmondó „levélszemét” – állítja a SugarCRM ügyfélkapcsolat-menedzsment rendszer hazai képviseletét ellátó Infotéka megbízásából készített felmérés. A magyar internet-felhasználók 58 százaléka emellett úgy gondolja, hogy a szolgáltatók nem becsülik meg eléggé régi ügyfeleiket.

A SugarCRM arra is rávilágított, hogy a felnőtt internetezők 37 százaléka panaszkodott arra, hogy a magyarországi szolgáltatóknál csak nehézkesen lehet elintézni az ügyeiket. Az NRC Omnibusz kutatássorozatának részeként, 2011 januárjában végzett másik felmérés szerint a 18-69 éves heti rendszerességgel internetezők 62 százaléka úgy gondolja, hogy túl sok használhatatlan ajánlatot kap, illetve a cégek nem becsülik meg eléggé a régi ügyfeleiket. A többi korcsoporthoz képest a 18-29 évesek nagyobb arányban panaszkodnak a nehézkes online ügyintézésre, míg a 40-49 éves korosztály a régi ügyfelek megbecsülését hiányolja átlagon felüli arányban.

A férfiak emellett nagyobb arányban emeltek ki olyan problémákat, hogy nem kapnak eléggé testre szabott ajánlatokat, illetve hogy a szolgáltatók nincsenek tisztában azzal, milyen régóta az ügyfeleik. A diplomások és a budapesti lakosok a legkritikusabbak, ők a legtöbb szempont szerint negatívabb véleménnyel rendelkeznek a vállalatokról, mint az alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezők, illetve a vidékiek.

-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.