Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-08-16 20:30:00

Platform ismerkedni vágyóknak

Református társkereső: száz szinglit várnak

Fel akarják számolni a szinglizónát a református fiatalok. Új blog indult, ahol hívő fiatalok kereshetnek társat maguknak.

–Hozzunk össze száz megtért, református szinglit! – olvasható a nemrégiben létrehozott internetes oldalon. Az internetes felület elindítói hívő fiatalok a Debrecen-Csapókerti Református Gyülekezetből. Céljuk, hogy adatbázisukba összegyűjtsék legalább száz megtért, hívő – elsősorban református – fiú és lány e-mail címét, ezt követően pedig csendes hétvégét szervezzenek a bejelentkezettek részvételével.

Bár a szervezők célja, hogy a társkereső fiatalok személyesen is találkozhassanak, az ismerkedés első lépéseit mégis a virtuális világban tehetik meg. Kéthetente megjelenik ugyanis a blogon egy-egy párválasztással kapcsolatos cikk, melyeket lelkészek és hívő házasok írnak.
– Célunk az is, hogy ezek az írások aktív beszélgetéseket generáljanak a hozzászólásokon keresztül az alapvető témákban – írják a blog szerkesztői. Az első bejegyzés, aminek témája a megtérés,  már olvasható a felületen. Az ismerkedni vágyó fiatalok a fórumozáson túl az admin email címére – szazszingli@gmail.com – megírhatják rövid bemutatkozásukat, és még kedvenc igehelyüket is. Közös beleegyezés után a fiúk és lányok egymás e-mail címét is igényelhetik. – Eddig tizenegyen jelentkeztek, köztük néhányan más felekezetekből is – mondta el a Parókia portálnak Kiss Ábel Lukács gyülekezeti tag, a blog egyik szervezője.


Toporgás helyett kapcsolatépítés

– Az ifjúsági csoportokban sok olyan fiatal van, akik megtértek, munkát is kaptak, lakáshoz is jutottak, aztán pedig toporognak. Végre el kell, hogy kezdje kezelni az egyház ezt a helyzetet – véli a blog egyik elindítója. Kiss Ábel hangsúlyozta, korábban kell hozzáfogni a párkapcsolatra való tudatos készüléshez.

– Otthon ez nem téma, általában már csak akkor, amikor a húszas éveik végén járó fiataloktól megkérdezik a rokonok, hogy mi lesz már a házasodással. Ma az árral szemben úszik az a fiatal, aki a társadalmi elvárásoknak – legyen meg a diploma, a lakás, az állandó kereset – nem akar megfelelni. Azt gondolják, ettől lesznek boldogok, ezek a prioritások. A többséggel megy szembe, aki napi húsz percnél többet szeretne foglalkozni az embertársaival, és a kapcsolataira akar építeni. El kell kezdeni az imádkozást már most - fogalmazott.

A Száz szingli nevű blogon két nap múlva jelenik meg Lakatos Zoltán debreceni lelkész írása, amely a párválasztásról szól majd. Két hétre rá a vezetésről, majd újabb két hét múlva a növekedésről közölnek egy-egy cikket, amelyekhez az olvasók is hozzászólhatnak. – Az a célunk, hogy a fiatalok a legfontosabb dolgokról beszélgessenek, mert ez jó alap lehet egy párkapcsolat kialakításához - tette hozzá a szervező.

-mi- (forrás: Parókia)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.