Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-08-25 12:59:00

Végigvezették a cellasoron

Nemzetközi botrány: szégyentáblával büntették gyermeküket

„Ne bízz bennem! Megloplak, mert tolvaj vagyok" – ezzel a felirattal kellett ülnie büntetésül szülei parancsára egy 10 év körüli fiúnak Ausztrália egy forgalmas parkjában.

A szülők két feliratot is kinyomtattak és kemény táblára ragasztottak, hogy gyereküknek a hátára is jusson. Miközben a fiú lehajtott fejjelt ücsörgött Townsville városának parkjában egy padon, szülei a közelében piknikeztek. Az eset feltűnést keltett: jó páran nevettek rajta, köztük korabeli fiúk, több család azonban felháborodott a büntetésen, egy asszony pedig egyenesen a gyermeksegélyvonalat hívta.

Az anya ennek ellenére helyesnek ítéli lépését. „Három éve kínlódunk a fiunkkal, hogy leszoktassuk a bolti lopkodásról, de hiába. Elcsen mindent, amire csak ráteheti a kezét. Már elcipeltem a rendőrségre is, végigvezettettem a cellasoron a rendőrökkel, de semmi foganatja nem volt. Végső megoldásként folyamodtam a megszégyenítéshez. Remélem ebből már tanult" – idézte az anyát a The Daily Telegraph című brit lap.

Az eset nemzetközi figyelmet kapott, számos lap megírta, az anya tettéről azonban megoszlanak a vélemények: sokan helyeslik, mások elítélik, és az is lehet, hogy bíróság elé kell majd állnia.


mti, mi

A kép innen.
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.