Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-10-17 09:00:00

Gyámság alá helyezték a L’Oreal kozmetikai óriáscég tulajdonosát

Mit érdemel a leggazdagabb francia nő?

Gyámság alá helyezte a bíróság Franciaország leggazdagabb asszonyát, miután családja bebizonyította: súlyos demenciája miatt alkalmatlan a vagyon kezelésére.

A 88 éves Liliane Bettencourt a L’Oreal kozmetikai óriáscég tulajdonosaként dönthetett pénzének sorsáról – egészen mostanáig. Családtagjai kérésére most egy franciaországi bíróság úgy döntött, hogy az Alzheimer-kórban és demenciában szenvedő asszony alkalmatlan az óriási vagyon kezelésére.


Vakító kapzsiság

Jean-Rene Farthouat, Bettencourt ügyvédje azonban úgy véli, hogy a kapzsi családtagok próbálják ily módon rátenni kezüket a birodalomra. Az asszony jogi képviselője azt is elmondta, hogy fellebeznek a bíróság döntése ellen.

Liliane Bettencourt köztudottan rossz viszonyban van lányával, Francoise Bettencourt-Meyers-szel, aki most két fiúgyermekével együtt jogosult lett az óriási vagyon kezelésére. Egy másik, meg nem nevezett unokáját pedig személyes gyámjaként jelölte ki a bíróság.

A Bettencourt-nők viszálya egy időben olyannyira elmérgesedett, hogy tőlük volt hangos a francia sajtó. Liliane Bettencourt állítólag meggondolatlanul szórta a pénzt, amikor egy fotósnak nem kevesebb mint egy millió dollárt és még egy egzotikus szigetet is ajándékozott.

A lánya azóta akarja biztonságban tudni a vagyont, de a Journal du Dimnanche szombati lapszámában nyilatkozó Liliane azzal fenyegetőzött, hogy elhagyja Franciaországot, ha lányát nevezik ki gyámjául.

A L’Oreal vagyont a Forbes magazin 20 milliárd dollárra becsülte.

– mi (forrás: bbc.co.uk)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.