Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-06-04 09:09:00

108 ezernél is több nőt mozgattak már meg a speciális versenyen

Férfiak női ruhában a Margitszigeten!

Egyre népszerűbbek a női futógálák, amelyen kizárólag a gyengébb nem képviselői indulhatnak. Néhány férfi mégis megpróbál az asszonyfolyam közepébe ékelődni...

Százezernél is több nő futott már a Budapesti Sportiroda által favorizált női futógálák történetében: a szabály viszonylag egyszerű, csak hölgyek nevezhetnek a viadalra. Eddig már több mint 108 ezer nőt mozgatott meg a BSI, idén június 5-én, vasárnap, a Margitszigeten lesz a következő attrakció. „Nagy öröm, hogy évről évre ennyi sportos hölgy jön el a női futógálára, mert egyéb eseményeinken a férfiak vannak többségben” – mondta Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója. A június 5-ei 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála lesz a nyár legnagyobb női futóeseménye, amelyen lányok, édesanyák, nagymamák, keresztanyák és keresztlányok indulhatnak.


Anyák, lányok, keresztanyák, keresztlányok a futógálán
Fotók: futanet.hu

A verseny népszerűségére jellemző, hogy néhány férfi minden évben női ruhába bújik, hogy indulhasson a futógálán – leleplezésük általában derűs pillanatokkal színesíti a délelőttöt. A távokat úgy alakították ki, hogy mindenki megtalálja a kondíciójának és felkészültségének megfelelő versenyt. A Szabadtéri Színpad melletti terület a rajtközkont, lesz 7,5 kilométer, amely teljesítő szólóban vagy éppenséggel párban (3,5 + 4 km) egy rokonnal, barátnővel, kolléganővel. A kezdőket, fiatalabbakat és idősebbeket, kisgyermekes anyákat – akár babakocsival is – a 3,5 kilométeres táv várja, de gyalogolhatni is lehet 2,8 kilométert. A legkeményebb hölgyek mindkét futótávot is teljesíthetik (7,5 + 3,5 km). S hogy a család se szakadjon ketté vasárnap délelőtt, a hölgyeket direkt kérik: a fiúkat se hagyják otthon, rájuk most szurkolóként lesz szükség!
Mivel az esemény beépült az Európa Sport és Egészség Napja rendezvénybe, így egész nap rengeteg sportos esemény, látni és kipróbálni való lesz a szigeten.

 

– Mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.