Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-11-16 13:00:00

Számos cégnél és nagy konszernben működnek munkahelyi imakörök

Ebéd helyett a gazdaságért imádkoznak a bankárok

Tíz éve banki alkalmazottak találkoznak és közösen imádkoznak Frankfurt am Mainben. Hetente egyszer, az ebédszünetben gyűlnek össze. Istentisztelettel és beszélgetéssel ünnepelték a jubileumot.

Az imakör alapításának oka a 2001. szeptember 11-ei amerikai terrortámadás volt, mondta el a vezető, Malcolm Morgan, az egyik legjelentősebb német ingatlanalap ügyvezetője. „Keresztényként akkoriban az volt az érzésünk, hogy a gazdaságnak sürgősen imára van szüksége.” Ez a nemzetközi pénzügyi válság nyomán kialakult gazdasági világválság miatt a mai napig nem változott. A találkozók új neve a „Déli ima a dolgozókért”, mivel a közös imádságokon már régóta nem csak bankárok vesznek részt.


Imakör a tőzsdén

A 10 éves jubileumon Morgan arra kérte a résztvevőket, hogy szakmai hétköznapjaikban is inkább Istenre, mint saját képességükre helyezzék a hangsúlyt. Elmesélte, hogy nemrégiben egy gazdasági vásárra igyekezett, ám előtte nem egyeztetett időpontokat. Odafelé az úton intenzíven kérte Isten segítségét és útbaigazítását, majd a két és fél nap alatt a helyszínen több mint 60 megbeszélést tudott lebonyolítani. Azért is fontos Istenre számítani a hivatásbeli mindennapokban, mert több időt töltünk munkahelyünkön, mint otthon vagy az egyházközségben.

Svájcban is számos cégnél és nagy konszernben működnek munkahelyi imakörök. A svájci tőzsde (SIX Swiss Exchange) keresztény dolgozói például minden csütörtökön közös imára gyűlnek össze. A Bázeli Bankárok Bibliacsoportja péntekenként találkozik dicsőítés és bibliai elmélkedés céljából. A Young Business People imacsoportja havonta egyszer jön össze, a találkozókon imádkoznak, és a Szentírásról beszélgetnek. A Credit Suisse keresztény alkalmazottai is heti rendszerességgel tartanak közös imát.

 

– bcs – (forrás: livenet.ch)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.