Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-06-04 12:18:00

A thaiföldi miniszter szerint a turisták csak a divatot követik

Betiltanák a vallási tartalmú tetoválásokat

Hamis hitvallás? Nyaralás alatt sok turista tetováltatja magát, gyakran vallási motívumokkal. Erre mond most nemet thaiföldi kormány.

A jövőben tilos a Thaiföldön nyaralóknak Buddhát, Jézust vagy az elefántfejű hindu istenséget, Ganéshát bőrükbe tetováltatni.


A turistáknak csak egy emlék


Niphit Intharasombat, thaiföldi kulturális miniszter arra utasította a phuketi és más tartományok kormányzóit, hogy érvényesítsék a megfelelő tilalmat. A kulturális miniszter szerint „riasztó trend” alakult ki a turisták között, mégpedig hogy bőrüket vallásos motívumokkal díszítik.

A phuketi, bangkoki és Chiang Mai turistaparadicsomok tetováló stúdióit együttműködésre szólította fel a miniszter. A helyi újságok tudósítása szerint kezdeményezésének az oka: a kétely, miszerint a nyaralók a képeket nem vallási meggyőződésből tetováltatják magukra. Csak egy divatirányzatot követnek és ezzel aláássák a vallás tekintélyét, nyilatkozta a miniszter.

Niphit elismerte, hogy még nem létezik jogi forma a vallási tetoválások betiltására, ezért szeretne egy törvényjavaslatot hozni, ami megtiltja a vallási szimbólumok kereskedelmi célra és külföldieknek történő használatát. A vallási tetoválásoknak egyébként nagy hagyománya van a buddhista Thaiföldön, még a buddhista szerzetesek között is.


(mi)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.