Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-05-24 10:48:00

Hamar egymásra találtak a kisiklott életű fiatalok és a négylábúak

Állatmenhelyen segítenek a fiatalkorú elítéltek

Állatmenhely lakóinak gondozásában vesznek részt havonta egyszer a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetének önkéntesei.

Az Elek-Ágh alapítvány által kezdeményezett együttműködés régi terve volt a kutyamenhelynek, megvalósítására azonban csak most nyílt lehetőség. A büntetés-végrehajtási intézet vezetője, Tóth Tamás ezredes nagyon nyitott volt a „speciális” önkéntes programra, és megteremtette a szükséges feltételeket, így például a kíséret biztosítását - mondta el az MTI-nek Csankó Beáta, a menhely elnöke.

"A világban számos helyen van már ilyenre példa, Magyarországon azonban – tudomásom szerint – csak Kalocsán volt hasonló program" – mutatta be az újszerű önkéntesség hátterét a menhely vezetője. A folytatással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a terveik szerint hosszú távra szóló együttműködés keretében tíz-tizenöt 21 év alatti, javarészt 16-17 éves fiatal végez majd önkéntes munkát havonta egyszer.

Az Elek-Ágh menhelyén a kutyák többsége - mintegy száz négylábú - nem kennelekben van, hanem szabadon mozoghat a kéthektáros területen, így a fiúk közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az állatokkal – hangoztatta a vezető. "Az első találkozásra - amelyre már most nagy volt a túljelentkezés - múlt héten került sor, a fiatalok ötfős csoportokban többféle területen tudtak segíteni; a program rendkívül sikeresen zárult, és "a két fél hamar egymásra talált".

Csankó Beáta azt is elmondta, hogy egy másik megállapodás szerint a tököli intézet felnőtt fogvatartottjai közül szakmunkások is érkeznek majd a menhelyre, ők fizetésért dolgoznak.

 

(mti)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.