Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2012-01-28 19:54:00

A halk önpusztítás most belülről támad

Új holokauszt – kiirtják az örmény lánygyermekeket?

Az Armenian Weekly-ben nemrég cikk jelent meg arról, hogy vajon az örmény egyház miért hallgat ebben a drámai kérdésben?

Az EU és az ENSZ Népesedési Alapja felhívja a figyelmet arra a veszélyre, ami a szelektív abortusz révén egyre inkább érezteti negatív hatását Örményországban. Évente – a hivatalos statisztika szerint – 1 400 leánygyermek nem születik meg, mivel ultrahangos vizsgálattal megállapítják nemüket és – mivel leányanya hordja a magzatot – művi beavatkozást végeznek.

Az Armenian Weekly-ben nemrég cikk jelent meg arról, hogy vajon az örmény egyház miért hallgat ebben a drámai kérdésben? Az örmények, ahol a lakosságnak csaknem 100 %-a keresztyén, nagyon büszkék arra, hogy a legősibb államegyháznak, az Örmény Apostoli Egyháznak a tagjai. Éppen elég genocídiumnak voltak elszenvedői a történelem során. Tiridates nevű királyuk már 301-ben, megelőzve Nagy Konstantin császár ediktumát, amivel elismerte a Római Birodalomban a keresztyénséget, államvallásként deklarálta ezt.

A Bertalan és Taddeus apostolokra visszavezetett ősi keresztyén közösség súlyos véráldozattal állta ki az oszmán és a bolsevik népirtást, most azonban e halk vérengzés veszélye alatt él. Az örmény egyház mai feje, II. Karekin katholikosz sem emeli fel szavát az abortusz elítéléséért. Idei karácsonyi üzenetében, amit január 6-án adott ki, bírálta sok bűne miatt a modern világot: a helyi háborúk számolatlan áldozatáért, olyan gazdasági és más természetű katasztrófákért, melyek sok könnyet és vért ontanak planétánkon.

Említette az Istentől adott élet erőszakos rombolásának a bűnét is, de csak két konkrétumot mondott: a gyilkosságot és az öngyilkosságot. Elődjéhez, I. Karekin katholikoszhoz hasonlóan hallgatott a meg nem szülhető és meg nem születhető gyermekek miatt elkövetett halk és alig látható gyilkolásról. Elődje 1995-ben a Washington Post kérdésére kijelentette: „Mi nem csinálunk dogmatikai kérdést ebből. Ha valaki keresztyén és lelkiismeretét keresztyén elvek alakították, szabad abban, hogy az abortusz kérdésében döntsön…Jézus soha nem szólt ilyen kérdésről tanítványainak”.

Ez a válasz fájdalmas, hiszen a kérdés súlya annyi brutális népirtás után, mint ami velük történt, ennél sokkal, de sokkal határozottabb választ igényelne. A halk önpusztítás most belülről támad. De úgy látszik, ennek ellenére az abortusz még ma is tabu az Örmény Apostoli Egyházban. S ez azt jelenti, hogy ehhez az önpusztításhoz az egyház hallgatásával – akarva-akaratlan – hozzájárul. 
 

lastampa.it; 

Dr. Békefy Lajos

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Abortusz
  • Betiltották volna az abortuszellenes darabot a szocialisták
  • Folytatódhat az Úristen videójátéka
  • Így változtatnák az abortusztörvényt
  • A hatóság vizsgálja, miért szülhetett nyolc gyereket
  • Vasárnap hatályba lép az új alaptörvény
  • Abortusz: miért nem?
  • Nem vetette el gyermekét, megalázták
  • Mégsem vonták el az abortuszra szánt pénzt
  • Abortusz helyett: több ezren választották az örökbeadást
  • Adóforintok a halál kultúrájára?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.