Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2010-12-29 14:48:00

Armageddon a metróban?

Tokió: fizet a kormány a szekta áldozatainak

A nácik által használt halálos ideggázzal a Teljes Igazság nevű vallási csoport több ezer embert támadott meg. Szerintük ez volt az végső idők nagy összecsapása. A japán kormány tizenöt év elteltével fizet kártérítést.

Tokióban az Országos Rendőrparancsonokság e héten erősítette meg: összesen 6583 ember esett áldozatul az 1995 márciusi vallási hátterű gáztámadásnak  a tokiói metróban. Az úgynevezett Alef, más néven Teljes Igazság (Aum Shinrikyo) szekta követte el a támadást. Azóta a gyászoló rokonok és a sérültek 92 százaléka benyújtotta kártérítési igényét a kormányzatnak. 2008 júniusában az állam a kártérítési kötelezettséget az azóta feloszlott vallási szervezetnek továbbította, de azt nem tudta behajtani. A kormány már kifizetett 2.806 millió jen kártérítést 5857 embernek.

1995 március 20-án az Aum Shinrikyo, egy japán fanatikus vallási szekta a szarin nevű halálos ideggázt bocsátotta ki nagy menyiségben öt földalatti vonalon a tokiói kora reggeli csúcsforgalomban. A vonatállomásokon, a szerelvényeken és a kijáratoknál  az emberek köhögtek, fuldokoltak és görcsök között összeestek. Tizenegyen haltak meg, és több ezren szereztek életre szóló idegrendszeri sérülést. A szarin eredetileg a nácik által használt halálos vegyi fegyver volt.

 

Shoko Asahara, aki látomásai nyomán megkezdte az armageddoni csatát

A szekta vezetője, Shoko Asahara azt állítja: megértette, hogy így fog végbemenni az emberiség megváltásának hatalmas terve. Látomásokat látott ugyanis a világ végéről, és ezekben vonatok is szerepeltek. Asahara szerint igazuk van a keresztény prófétáknak, de ő világosabban látja látomásai révén a bibliai világvégét. A metróban végrehajtott akciót az armaggedoni csata első lépéseként gondolta el, ahol Isten és a Sátán segerei megütköznek. A szekta évekig gyártott titokban fegyvereket, hogy amikor megkezdődik a csata a Sátán seregei (a fogyasztói társadalom tagjai?) ellen, legyen mivel harcolniuk. 

Shoko Asahara az ezotériát és a kereszténységet keverő tanai révén korábban nagy népszerűségnek örvendett a szigetországban és az ázsiai kontinensen. Egy ízben a dalai lámával is találkozott.  

 

religionnewblog.com 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.