Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-08-07 08:30:00

Hol vannak azok, akik kiállnak az igazságtalansággal szemben?

Otthoni oktatás: lecsukták a szülőket

Letöltendő börtönbüntetésre ítéltek hét apát Németországban, amiért azok nem voltak hajlandóak kifizetni az otthoni iskoláztatásért kirótt bírságot.

Hét apa töltött el néhány napot börtönben amiatt, hogy megtagadták gyermekeik állami iskoláztatását, otthon tanították csemetéiket. Az állam által emiatt kirótt bírságot nem fizették be, ezért börtönbe kellett vonulniuk. Az apáknak, akik a Tizenkét Törzs Klosterzimmen Közösség tagjai Németországban hat és tizenhat nap közötti börtönbüntetést kellett letölteniük.


Hol vagytok emberek?

A csoport honlapján – ahol egyébként kronológiai sorrendben fel vannak sorolva a kormánnyal folytatott küzdelmeik – az is szerepel, hogy a férfiak először nem akarták leülni büntetésüket. A rendőrségnek kellett őket a börtönbe kísérniük. A honlap közlése szerint a kormány meg akarja törni őket, hogy kifizessék a bírságot, állami iskolába járassák gyermekeiket. Az anyáknak egy későbbi időpontban kell börtönbe vonulniuk. A férfiak fellebbeztek, állításuk szerint nem kényszerítheti feleségeiket. Az egyik apa azt nyilatkozta, hogy a börtönbüntetés nem volt könnyű, de továbbra is kitartanak szilárd meggyőződésük mellett.

Úgy véli, hogy az a helyes, amit az ő lelkiismeretük diktál, az állam egyoldalú nevelése helyett az otthoni tanítást választották. Hozzátette: a teljesítményorientált, fogyasztás-központú társadalom ferde tanításait nem akarják gyermekeiknek átadni, inkább a Biblia tanításait veszik alapul. Végezetül pedig azt kérdezi: hol vannak a polgárai ennek az országnak, aki felállnak az igazságtalansággal szemben?


mi, WND

A nyitókép innen

kapcsolódó: Börtönbüntetés a szexuális felvilágosítást megtagadó szülőknek

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.