Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2012-01-22 12:30:00

A nemzetközi sajtó kiemelten foglalkozik a kormánypárti demonstrációval

Miről beszélt Mesterházy az arab hírtévében?

Az Egyesült Államok számos újságja, sőt az arab hírtévé is kiemeli, hogy 100 ezres tömeg vonult az utcára, hogy támogassa az ostrom alatt álló magyar kormányt - írja az Index.

A Reuters Canada szerint a békemenetnek nevezett demonstráció, amely messze a legnagyobb megmozdulás volt a kormány 2010. májusi hivatalba lépése óta, arra figyelmeztet, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök vezette Fidesszel továbbra is erős politikai erőként kell számolni, annak ellenére, hogy egy friss közvélemény-kutatás szerint a magyarok 84 százaléka szerint rossz irányba mennek a dolgok.

A BBC szerint a kormány unióval szembeni támogatása mellett a tüntetésnek az is célja volt, hogy a kabinet megmutathassa, több támogatót tud mobilizálni, mint az ellenzék, amely a hónap elején „70 ezer fős” demonstrációt hozott össze.

Az Al Jazeera budapesti tudósítása a kormánypárti tüntetéssel kapcsolatban leszögezi, nemcsak az EU-ban vannak olyanok, akik szerint Orbán Viktor túl messze ment, hanem Magyarországon is. Az arab hírtévé Mesterházy Attila MSZP-elnököt szólaltatta meg a kérdésben. A szocialista politikus szerint Orbán a nemzetközi porondon gyakran mutatja be magát úgy, mint aki a támadások ellen védelmezi a magyar nemzeti érdekeket, ám ez hazugság, mert a nemzetközi kritikák nem a magyar nemzetnek, hanem Orbán politikájának, és stílusának szólnak.

Folytatás
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.