Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-08-29 17:00:00

Trópusi viharrá szelidült a hurrikán

Már Kanadában tombol Irén

Miután végigsöpört az Egyesült Államok keleti partjainál, most Kanadát vette célba a napok óta tomboló Irén hurrikán.

A vihar, amely ezidáig több halálos áldozatot követelt, heves zivatarokkal és hatalmas esővel köszöntött be vasárnap Kanada szintén keleti partjaihoz. Tény, hogy a hurrikán sokat veszített erejéből, a kanadai hatóságok mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy ne vegyék félvállról a trópusi viharrá szelídült hurrikánt- írja az fn.hu.


Áradások, károk

Irén vasárnap délután érte el a kanadai partvidéket és Quebec keleti részét. A vihar 200 ezer lakóingatlanban okozott áramkimaradást. A hatóságok arra figyelmeztetik az embereket, hogy az erős szél miatt legyenek óvatosak, inkább maradjanak otthon. Az előrejelzések szerint a hétfői nap lesz a legveszélyesebb, ugyanis Montrealtól a keleti partvidékig egy folyóson fog végigszáguldani Irén.

Mint arról már írtunk, az Irén hurrikán az Egyesült Államok keleti részén pusztított. Barack Obama amerikai elnök szerint a vihar következményeit még nagyon sokáig fogják érezni, és a talpraállás hetekig fog tartani. A helyreállító munkálatok máris elkezdődtek, amint a vihar elhagyott egy-egy területet. Az Egyesült Államokban 15 halálos áldozatot követelt a hurrikán, 4 millió háztartásban ment el az áram. New Yorkban áradások voltak, épületeket rongált meg a hurrikán és a folyók is kiléptek medrükből.

 

– mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.