Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-05-17 13:50:00

Visszadobták a Wolf Katira leadott szlovákiai szavazatokat

Magyarellenesség az Eurovíziós dalfesztiválon?

Több felvidéki magyar jelezte, hogy az Eurovíziós dalfesztiválon a magyar Wolf Katira küldött szavazataikat hibaüzenettel visszadobta a rendszer– írja a Felvidék.Ma hírportál.

Az Eurovíziós Dalfesztivál végeredményét a szakmai zsűri és a nézői szavazatok határozták meg. A voksolásnál egyetlen kikötés volt: senki nem szavazhatott a saját országára. Elvileg, vagyis Szlovákiából lehetett Magyarországra szavazatot leadni, azonban több felvidéki magyar jelezte, hogy a magyar Wolf Katira küldött szavazataikat visszadobta a rendszer. Így alakulhatott, hogy például Izlandon sokkal többen szavaztak a magyar versenyzőre, mint Szlovákiában!

Nem szavaztak Wolf Katira a környező országokból a horvátok, a szlovének, a csehek, de érdemben a lengyelek vagy a németek sem. A szlovákiai sms-szavazatokat Wolf Katira a következő hibaüzenettel dobta vissza a rendszer: "Od:9933 - Vázený zákaznik,obsah správy z vybraného čísla nie je pre vás povolený. (válasz a 9933 - ról: Tisztelt ügyfél, a választott számról, ilyen tartalmú szöveg küldése Önnek nincs megengedve.)

Wolf Katit a döntő előtt a top10-re esélyesek között tartották számon, a What about my Dreams című dal népszerűségére utalt az is, hogy a gála kezdetéig 700 ezren, az összes induló dal közül a második legtöbben nézték meg a klipjét az interneten. Tíz ország nézőinél került be végül a legjobb tíz dal közé, a legjobb helyeket a finn (első), a szerb (harmadik), és a román (negyedik) nézők között érte el.

Wolf Katinak az alábbi országok adtak pontot: Ukrajna: 4 pont, Finnország: 12 pont, Izland: 5 pont, Ausztria: 2 pont, Svédország: 5 pont, Azerbajdzsán: 2 pont, Franciaország: 2 pont, Szerbia: 8 pont, Románia: 7 pont , Spanyolország: 6 pont

- mi-


 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.