Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-02-16 15:27:00

Fiatal párokat fogtak el Valentin-nap alkalmából Malajziában

Letartóztatások a törvénytelen szex miatt

A malajziai iszlám erkölcsrendőrség több mint negyven fiatal, még nem házas muszlim párt tartóztatott le egy Valentin-napi akciósorozat keretében, amelynek célja a házasság előtti, és emiatt törvénytelen szex megfékezése volt.

Olcsó, Kuala Lumpur-i hotelekben és parkokban razziázott hétfő este a malajziai iszlám erkölcsrendőrség. Céljuk az volt, hogy lefüleljék a nem házas muszlim párokat, akikre intim helyzetben bukkannak a szobákban, vagy közterületen. A Valentin-napi akciósorozat keretében negyven párt állítottak elő, akikkel kapcsolatban az iszlám törvénykezés, a saría szerint megáll a „halvat” azaz a „túlzott közelség” bűnének vádja. A rendkívül szigorú, vallási szövegekből levezetett előírások szerint ugyanis a különböző nemű muszlimok nem tartózkodhatnak kettesben egy helyiségben, amennyiben nem házasok. A halvatért kiróható büntetés akár 2 évi börtön is lehet.

A malajziai hatóságok hagyományosan a bűn szinonimájának tekintik a Valentin-napot. Mivel a soknemzetiségű Malajziában kettős igazságszolgáltatás működik, az iszlám bíróságok a saját törvényeik szerint elítélhetik a muszlimokat. Rendőrség jellemzően 2005 óta minden évben razziákat tart Valentin-napon, hat esztendővel ezelőtt ugyanis a legfőbb iszlám testület betiltotta az ünnepet.

MTI/AP/AFP

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.