Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-08-09 12:00:00

Meglepő információkat rejthetnek a first ladyvel készült hangfelvételek

Jackie Kennedy tudta, hogy ki ölte meg a férjét?

Jackie Kennedy férje alelnökét, Lyndon B. Johnson későbbi elnököt és texasi „titánok” egy csoportját tartotta felelősnek John F. Kennedy meggyilkolásáért.

A néhai first ladyvel készült hangfelvételekből, amelyeket hamarosan nyilvánosságra hoznak, és amelyek várhatóan felfedik a népszerű asszony titkos viszonyát is egy hollywoodi csillaggal meglepő dolgok derülhetnek ki.


Kiderül az igazság?

Jacqueline Kennedy úgy vélte, az akkori alelnök vezényelte le az 1963-as dallasi lövöldözést, és Lee Harvey Oswald – akit magányos merénylőnek tartottak – egy nagyobb összeesküvés szereplője volt. Lyndon B. Johnson tehetős texasi üzletemberként, kormányzóként és szenátorként befolyásos ember volt, Kennedy halála után ő töltötte ki a meggyilkolt elnök mandátumából hátralévő időszakot, majd saját jogán is elnökké választották.

Jackie Kennedy Arthur Schlesinger Jr. történésszel folytatott beszélgetéseket a merénylet után, a hangfelvételeket lepecsételve a bostoni Kennedy Könyvtárban őrizték. Az özvegy first lady, aki Arisztotelész Onassis görög hajómágnáshoz készült feleségül menni, végül úgy határozott, hogy a felvételek legkorábban halála után 50 évvel kerülhetnek nyilvánosságra. Sokak szerint attól tartott, hogy az általa mondottak célponttá tehetik családját. A népszerű asszony 17 évvel ezelőtt hunyt el 64 évesen, lánya Caroline Kennedy nemrég beleegyezett, hogy a felvételeket korábban nyilvánosságra hozzák.

A hírek szerint Jackie Kennedy felfedte Arthur Schlesingernek, hogy titkos viszonyt folytatott William Holden hollywoodi filmcsillaggal, ezzel torolta meg férje hűtlenségét. A felvételeket az ABC amerikai csatorna sugározza majd, a televízió szerint a volt elnökné által mondottak „nagyot robbanhatnak” – írta a The Daily Mail című brit tömeglap internetes kiadása.

 

MTI

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.