Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-12-06 14:00:00

Keresztény üzletemberek segítenek a börtönben

Ha szereted a rabokat, szereted Krisztust?

Egy kezdeményezés segít a chilei evangélikus raboknak, hogy könnyebben visszailleszkedjenek a társadalomba. Ezt az ország keresztény üzletemberei finanszírozzák.

A chilei OTIC egyesület, az ország összes bank- és pénzintézetének szövetsége, a chilei evangélikus egyház tanácsával (CONIEV) közösen egy programot indított, amelyben olyan fegyenceket támogatnak, akik fogva tartásuk alatt kezdtek el hinni Jézus Krisztusban, jelenti a La Nación, chilei napilap. 500 fogva tartott kap ösztöndíjat, hogy a börtönben szakmai továbbképzésen vehessen részt, ami büntetésük letöltése után segíti visszatérésüket a társadalomba.


„Ha szereted a rabokat, szereted Krisztust”

A megegyezést Michael Faure, az OTIC elnöke és Eduardo Durán Castro püspök, a CONIEV elnöke írta alá, továbbá azt is szorgalmazzák, hogy az ösztöndíjakat evangélikus vállalkozók támogassák. A chilei Munkaügyi Minisztérium további anyagi forrást nyújt a programhoz. A kezdeményezés felkészíti a fogva tartottakat a szabadulás utáni beilleszkedésre, segítséget nyújt a munkaerő-piaci elhelyezkedésükben, valamint családi kapcsolataik újraépítésében is.

A projekt a santiagói – Chile fővárosa – börtönökben indul, melyekben jelenleg 1800 evangélikus fogva tartott van; nemzeti szinten mintegy 4000 rab evangélikus hitű.
„Ha szereted a rabokat, szereted Krisztust” mottóval (Amando al preso, amarás a Cristo) egy másik kezdeményezés már 18 hónapja olyan elítéltekkel foglalkozik, akik a börtönben kezdtek hinni Jézusban, és jó magaviseletet ígérnek.


Vigaszt nyújt. Fotó innen

Ausztriában egy elítélt kézzel másolta le az egész Újtestamentumot, közölte az Idea német keresztény hírügynökség. Günter P. Ausztriában, Krems-Steinben töltötte börtönbüntetését, 3 évvel ezelőtt kezdett intenzíven a bibliával foglalkozni. Felvette a kapcsolatot az Osztrák Bibliatársasággal, Szentírást kért, kapcsolódó anyagokat, valamint német, angol és spanyol nyelvű bibliai hanganyagot.

„Egy napon ezer kézzel írt oldalt kaptunk”, számol be Jutta Henner, a Bibliatársaság főtitkára. A fogva tartott az egész Újtestamentumot leírta. „Betűi azt mutatták, hogy Isten szavai vigaszt nyújtottak neki ebben a nehéz időszakban” – így Henner. A Bibliatársaság bőrkötéses, aranybetűs feliratú könyvet készíttetett Günter P. kézzel írott Bibliájából, ami az Osztrák Bibliatársaság kiállításán megtekinthető.

 

– bcs – (forrás: livenet.ch)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.