Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-01-29 16:29:00

A csatorna szerint Soros György van a háttérben

400 rabbi kritizálja a Fox News-t

400 rabbi írt nyílt levelet Rupert Murdoch médiacézárnak a tulajdonában lévő Fox News hírcsatorna műsorvezetője miatt. Az egyházi vezetők Glenn Beck gyakori, holokauszttal kapcsolatos kijelentései miatt tiltakoznak.

 A levélben a zsidó vezetők felszólítják Rupert Murdochot, lépjen fel Roger Ailes, a Fox News elnöke, valamint a csatorna egyik legismertebb, jobboldalinak tartott műsorvezetője Glenn Beck ellen. A hirdetésként megjelentetett levél mintegy százezer dollárba került és a Nemzetközi Holokauszt Emléknapon került nyomtatásba, a Murdoch tuladonában levő, nemzetközileg is mértékadó Wall Street Journalban.

„Meggyőződésünk, hogy a holokausztot meg lehet és meg is kell vitatni a médiában, ám ennek megvan a megfelelő módja. De nem az a mód, ahogyan a Fox News-nál tapasztaljuk. A holokauszt bagatelizálásával próbálnak hiteltelenné tenni olyan személyeket és szervezeteket, amelyekkel nem értenek egyet. Ez az, amit a Fox News tett az elmúlt hetekben." – olvasható a nyílt levélben.

A zsidó vallási vezetők arra hivatkoznak, hogy  Beck a Fox News műsoraiban számtalan utalást tett a nácik és a holokauszt viszonyára, valamint gyakorta illette kétértelmű megjegyzésekkel az ismert zsidó származású pénzembert, Soros Györgyöt is.


A Fox News ügyvezetője visszautasította a levélben megfogalmazott állításokat és azt nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek, hogy a tv csatorna elleni támadás a "Soros György által támogatott, baloldali politikai szervezetek" irányításával történt.


forrás:guardian.com

Fülöp Viktória
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.