Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Balavány György blogbejegyzése
2011-05-26 19:28:00

Római szín, avagy: Alföldi nem kívánt orális szexet

2014-től a nyíltmeleg Nádasdy Ádám nem taníthat egyetemen, a homoszexuális és pláne zsidó Thomas Mann, valamint a kommunista József Attila nem lehet érettségi tétel.

Nem értem, Alföldi miért kapott írásbeli figyelmeztetést a kormánytól, vagyis intőt az ellenőrzőjébe. Mint tudjuk, Madách Tragédiájának orgiasztikus jelenetét orgiasztikus jelenetként vitte színre – ez abszolút konzervatív rendezői hozzáállás, amennyiben érdeklődést mutat a szerző szándéka iránt.

Aztán ugyebár volt az a sajtótájékoztató, ahol az újságíró kollegina az orális szexet firtatta, melyet az említett orgia-jelenetben eljátszanak; mire Alföldi olyan orális szexet kívánt neki egész életére, amilyen a Római színben valójában megtörténik, vagyis semmilyet. Szerintem ez stimmel. Rendes polgári úrihölgy olyasmit úgyse csinálna, nyilván.

Alföldi válasza a kollegina feneketlen ostobaságára mindenesetre a KDNP szerint verbális nemi erőszak, tehát a direktor már megint mondjon le, vagy rúgják ki; a szintén rendkívül keresztény Pörzse kijelentette: lehúzná Alföldi fejét a klotyón; ahogy a mélységesen magyar és őskeresztény Novák Előd is volt szíves a rendezőről azt mondani: „addig jár a köcsög a kútra, míg el nem törik”.

Mindez nem verbális erőszak, nem, dehogy.

Az ostobaság döntöget bizonyos – hm – csúcsokat. Remélem, e kép még belefér a kereszténydemokrata illendőségbe, s nem jut senkinek eszébe a döntögetésről meg a csúcsokról olyasmi. Mindenesetre számos kikerülhetetlen alkotásban szerepel a szexualitás ábrázolása, akár az orális szexé is, de a Jobbik-KDNP által legitimált gondolat- és érzésvilágból ezek az alkotások nyilván hiányoznak. Meg minden, ami nem „jólnevelt”, és nem a nemzeti öntudatot horgasztja föl, és nem a hagyományos valláserkölcs diadalával végződik.

Vagyis: ami hiányzik a KDNP-Jobbik világából, az maga a kultúra.

Az eheti kutúrpolitikai „oral history” elgondolkodtatott arról, vajon mi következik 2014-től, amikor majd átveszi a KDNP-Jobbik a hatalmat. Magyar színház nyilván nem játszik többé balos Spirót, sőt Esterházy-t; a nyíltmeleg Nádasdy Ádám nem taníthat az egyetemen, a homoszexuális és pláne zsidó (!) Thomas Mann, valamint a kommunista József Attila nem lehet majd érettségi tétel. Várom az egyéb ötleteket. Attól tartok, ez lesz a magyar ember tragédiája, a falanszter szín.

Nagyon nagyra tartom Blaskó Pétert, aki nemzeti-konzervatív-keresztény emberként és művészként oda mert állni Alföldi mellé. Talán lehet még remélni, hogy a Fidesz szavazó- és politikustáborának progresszív és árnyaltan gondolkodó rétege, melyet most még talán csak titokban taszít a KDNP-Jobbik kultúrkoalíció rideg tahósága, nem marad kisebbségben, és időben lép elő.

Más kérdés, hogy Alföldinek tényleg nem kéne a Nemzeti direktorának lennie. Semmi bajom vele: bár nem vagyok rajongója, elismerem, hogy nagy formátumú rendező. De túl provokatív ahhoz, hogy egy ilyen szimbolikus posztot betölthessen. Kéne kapnia egy jó, patinás, izgalmas színházat Budapesten, és a Nemzeti élére odatenni egy másik tehetséges szakembert, aki inkább integráló, mint megosztó személyiség.

Merthogy – sajnos – éretlen még a nemzet ahhoz, hogy egy Alföldi vezethesse a színházát.


Balavány György

 

Kapcsolódó cikkünk: Orális tragédia a Nemzetiben 

Balavány György összes blogbejegyzése


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Szexualitás
  • Az idősebbek több pornót néznek
  • Az ismeretterjesztő műsorokért rajonganak
  • A lelkipásztor elmondja, hogyan lehet szexelni
  • Szilveszteri üzenet a ribancoktól
  • Fogamzásgátlót apácáknak?
  • Az olasz szülők jól csinálják?
  • Kiskorúakat molesztált az utolsó napok szentje
  • Csonkolt nőiesség: barbár rituálé Kamerunban
  • Újabb amerikai politikus keveredett szexbotrányba
  • Férfiaknak gyengédség, nőknek szex?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.