Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Balavány György blogbejegyzése
2011-01-29 18:40:00

Helyreigazítás, vezércikkböjt

Légyen bár sok mindenben igazam (szerintem van), a hiba az hiba. Helyreigazítom tehát magam, jobban vigyázok máskor, és most bizonytalan idejű vezércikkböjtöt tartok, pedig a vezércikk olyan nekem, mint a földimogyorós milka. Mea culpa, csókolom.

Miután sokan és sokféleképpen próbálták értésemre adni, hogy kissé eszhól voltam a múltkori, reflexszerű, többek közt „Heller Ágneséket” csillagászati állami pénzek zsebrevágásáért ekéző vezérben, be kell látnom, hogy – bár a lényeget továbbra is tartom – a kritikákban van valami. Hogy mi, az itt alant olvasható, tézisekbe szedve.

1. Aki azt mondja: bizonyíték nélkül sugallta a cikk, hogy Radnóti Sándor, Heller Ágnes, Vajda Mihály, Gábor György és Geréby György pusztán azért kapott volna ekkora pénzeket, mert a kormány szekerét tolta és egyéb izgalmas szívességeket tett neki – annak, sajnos igaza van. Felsoroltak közül ugyanis nem mindenkiről tudom biztosan, hogy a Gyurcsány-féle szégyenkormánynak olyat csinált.

2. Aki azt mondja: kerülni kell egy keresztény honlapon a kettős mércét, vagyis el kell ismerni, hogy jobbos filozófok is kaphattak aránytalanul nagy pénzeket, vélhetőleg annak is igaza van. Ha így igaz, akkor a jobbos filozófok is legyenek megnevezve és utcasöpreni küldve, de gyorsan.

3. Aki azt mondja, hogy még nincs kivizsgálva és lezárva az ügy, tehát nem kéne prejudikálni – fájdalom, annak is igaza van.

Nota bene: aki azt mondja, hogy nem undorító, hanem arányos és méltányos ilyen helyzetű országban filozófiai tanulmányokért ötvenmilliókat nyúlni, hát annak egyáltalán nincs igaza. Aki meg azt mondja, hogy a hazánkat indirekte nácizó Jürgen  Habermast nem Magyarországról instruálták pokoli mélyre süllyedt értelmiségiek, annak meg aztán abszolúte nincs igaza, és punktum.

De mindegy, mert légyen bár sok mindenben igazam (szerintem van), a hiba az hiba. Helyreigazítom tehát magam, jobban vigyázok máskor, és most bizonytalan idejű vezércikkböjtöt tartok, pedig a vezércikk olyan nekem, mint a földimogyorós milka.

Mea culpa, csókolom.
 

Balavány György

Balavány György összes blogbejegyzése


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.