Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Tudomány
2011-12-08 08:56:00

Az űrlényvadászok lepellel letakart űrhajónak tartják

Új, bolygó méretű objektum a Naprendszerben!

Egy furcsa égitest tűnt fel a NASA egyik videóján. A feltöltők állítják, az egyetlen tudományos magyarázat az, hogy egy idegen űrhajót találtunk.

December elsején a NASA STEREO űrhajója elektromos töltésű anyagok hullámait fényképezte le, miközben azok kilövelltek a Napból a Merkúr felé. A „koronakidobódásról” (CME) készült felvételek az űrlényvadászok figyelmét is megragadták. Szerintük ugyanis egy hatalmas, „lefátyolozott” űrhajó parkolt le naprendszerünk legbelső bolygója mellett.

A felvételen az látszik, ahogy egy hatalmas adag plazma mossa el a Merkúrt. Azonban a napenergiával töltött anyag nem csupán a Merkúron akad fenn. Előtte nekiütközik egy másik, mindkét oldalt hengeres testnek, amelynek a közepén egy folt van.

A felvételt a Youtube-ra feltöltő „siniXster” a kommentben az írja, az objektum feltűnően hasonlít egy lepellel letakart űrhajóra. Szerinte nincs más tudományos magyarázat. Érdemes azonban megvárni a NASA reakcióját, hiszen legutoljára a Hubble-teleszkóp képein lévő három képhibára hitték azt, hogy nagy sebességgel a Föld felé tartó, fánk alakú űrhajók.

 

Space.com/–mi–

Nyitókép innen.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.