Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-06-03 16:00:00

Lezárták a miniszterelnök utcáját

Tilos demonstrálni Orbán Viktor házánál

Hiába tüntetnének a Tettrekész Rendőrök a miniszterelnök otthona előtt, a Terrorelhárítási Központ ma elrendelte a környék lezárását.

Hajdú János rendőr dandártábornok a Terrorelhárítási Kzpont főigazgatója lezáratta a Budapest XII. kerületi Cinege utca Béla király út – Kútvölgyi út közötti szakaszát. A lezárás mától egy hónapig lesz érvényben. A pénteken a rendőrség honlapján megjelent bejelentés szerint “a fenti időszakban a XII. kerület Cinege u. 5. épületében védett személy tartózkodik”. A cím Orbán Viktor lakhelye.

A rendőrségi honlapon közzétett intézkedési eljárás indoklása szerint “az elrendelt területzárás pontosan meghatározza a lezárt terület határait, így egyértelművé teszi, melyik az a terület, amely a gyülekezési jog gyakorlására és egyéb nyilvános rendezvények megtartására rendelkezésre áll. E személy- és létesítménybiztosítási intézkedéssel biztosítható a Cinege u. 5. épületének biztonsága, valamint a védett személy zavartalan közlekedése". Hajdú egyúttal felkérte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjét, hogy az intézkedést szükség szerint, további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi és bűnmegelőzési intézkedésekkel egészítse ki.

A területlezárást feltételezhetően az indokolja, hogy a hét elején a Kossuth téren demonstrált a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete a rendvédelmi dolgolzók nyugdíjkedvezményeinek visszaállításáért. A hétfői tüntetés résztvevői megszavazták, hogy Orbán Viktor otthona előtt is demonstrálnak majd – vélhetőleg ennek ment most elébe a rendőrség.

mti 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.