Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-11-06 17:00:00

Miértek helyett bizalom Istenben

Öngyilkosság: a leggyakoribb halálok az amerikai egyetemistáknál

Az Amerikai Közegészségügyi Egyesület által közzétett tanulmány szerint sok főiskolás, egyetemista a halált választja az élet helyett. Egyre több fiatal nem talál célokat az életben.

A tanulmányt 157 oktatási intézményben, a 18 és 24 év közötti diákok körében végezték el, és arra az eredményre jutottak, hogy minden 100 ezer diákra 6 öngyilkosság jut és öten vesztik életüket az alkohol miatt. A felmérést végző szakemberek megállapították, hogy minden 100 ezer diákra 3, az alkohol által okozott közúti baleset jut. Ugyanebben a témakörben legutóbb 70 éve végeztek felmérést az Egyesült Államokban – adta hírül a The Washington Post.


Figyelni kell rájuk. Fotó innen

James C. Turner, a tanulmány szerzője elmondta: a diákok depressziója és egyéb mentális betegségek a fő probléma az egyetemeken. Az öngyilkosság jelensége mellett az alkoholfogyasztás a másik rizikófaktor – tette hozzá. Turner, aki korábban az Amerikai Közegészségügyi Egyesület elnöke volt, azt is elmondta, hogy jobban oda kell figyelni a szülőknek, barátoknak és a tanároknak ezekere a fiatalokra. Hozzátette: az öngyilkossági ráták aggasztóak, a fiatal felnőttek sokszor nem tudják kezelni a felmerülő problémákat.

Szerinte az egyetemisták többsége nem tudja, hogy kiben bízhat, nem bíznak Jézusban sem. Slattery azt is elmondta, hogy a nehéz időkben is jelen van Isten, bizalommal kellene feléje fordulni. Hozzátette: ha egy húszéves „maga alatt van", nem látja a kiutat a problémáiból, és nem bízik Istenben, akkor már nem motiválja őt az élet. Végezetül elmondta: meg kell tanítani gyermekeinket Isten létére, ahelyett, hogy állandóan a Miért-ekkel foglalkoznánk.

 

– mi (forrás: christianpost.com)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.