Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-07-10 14:00:00

Összeesküvés- elméletekkel sokkolt az egyiptomi politikus

Nemzetközi botrány a budapesti holokauszt-tagadás miatt

Botrányos interjút adott a Washington Times-nak Budapesten az egyik liberális egyiptomi politikus: szerinte a holokauszt hazugság, Obama meg fekete nyúl.

Ahmed Ezz el–Arab, az egyiptomi Wafd párt alelnöke a holokauszt borzalmait átélő amerikai politikus, Tom Lantos tiszteletére rendezett konferencia egyik előadója volt Budapesten. A konferencia szünetében interjút adott a Washington Post újságírójának, amelyben megdöbbentő dolgokat mondott.

Serinte minden hazugság

A politikus állítása szerint a „holokauszt hazugság”, „Anna Frank naplója hamisítvány”, „szeptember 11-ét Amerikában tervezték”, „Obama a fekete nyúl, akit a megfelelő időben előhúztak a kalapból” – írja az atv.hu.  Az amerikai napilap honlapján a liberális politikussal készített interjú hangfelvételét is közzétette. Az egyiptomi politikus szerint a holokauszt a nyugat „szent tehene” és Anna Frank naplója sem a valóságot tükrözi. Elismerte, hogy a lány nagy valószínűséggel járt a táborban, de emlékiratai hamisítások.


Összeesküvés-elméleteit sorolta a befolyásos politikus

A Wafd párt alalnöke szeptember 11–ről is érdekes elméletet közölt: szerinte nem a nemrégiben likvidált Oszama bin–Laden állt a terrorakciók mögött, hanem a CIA, az izraeli Moszad és az amerikai ipari–katonai komplexum.–írja az atv.hu. Ezz el-Arab Obamával kapcsolatban elmondta: szerinte az amerikai elit választotta meg elnöknek a fekete politikust. – Obama egy kedves arc, akit felneveltek, hogy aztán a megfelelő időben, mint fekete nyulat előhúzzanak az amerikai kalapból.– tette hozzá.

Az iraki megszállás kapcsán közölte, hogy izraeli, zsidó vallású és kettős identitású amerikai katonák fosztották ki az országot, a babiloni fogság idejéből származó zsidó régészeti leleteket loptak el, és csempésztek Jeruzsálembe. – Ez a műkincsrablás nem a feketepiacon való eladásért történt. Amit Bábelből elvittek, azt – véleményem szerint – szándékosan lopták el, hogy elássák azokat az al-Aksza mecset alá, és amikor majd megtalálják őket, azt mondhassák, hogy ’Itt állt a (zsidó) Templom’”. A politikus ugyanakkor elismerte, hogy létezett zsidó szentély Jeruzsálemben, és azt is elismerte, hogy Palesztinában izraeli zsidók élnek.

Az atv.hu a botrányos megszólalás kapcsán felkereste a Demokratikus Átalakulásért Intézetet, amelynek igazgatója közleményt küldött nekik. Ebben elhatárolódott a konferencia előadójuk nyilatkozatától. Az igazgató leírta: „azzal a szándékkal hívtuk meg Ahmed Ezz el–Arab urat, hogy mint az egyiptomi átalakulás egyik fontos szereplője, az Arab tavaszról, s az országban zajló változásokról beszéljen. Felszólalásában erre a témakörre szorítkozott. A cikkben említett nyilatkozat a konferencia szünetében készült, az nem kapcsolódott a konferenciához, s annak létéről nem is volt tudomásunk. A nyilatkozat tartalmától teljes mértékben elhatárolódunk”– írta az atv.hu–nak az Intézet igazgatója, Várkonyi László.

 

–mi, atv.hu–

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.