Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-12-08 18:30:00

Megfosztották új nevétől a Széll Kálmán teret

Moszkva tér visszatér – baki a választási törvényben

A választási törvény kedden benyújtott tervezetében kétszer is Moszkva tér szerepel Széll Kálmán tér helyett. A baki 11 fideszes képviselőn csúszott át.

Véletlenül a Széll Kálmán tér régi neve került a kedden benyújtott választási törvény tervezetébe. A javaslatot 11 fideszes képviselő, köztük az eredeti beterjesztő Lázár János mellett Rogán Antal, Kósa Lajos, Gulyás Gergely, Pokorni Zoltán és Selmeczi Gabriella írta alá, mégsem tűnt fel a hiba.

A baki Budapest harmadik számú választókörzetének meghatározásánál csúszott be. A körzet határait leíró részben szerepel a két hibás mondat. „A XII. kerület teljes területe, amelynek határa: a Vérmező úttól a Várfok utcán halad, majd a Moszkva tér délnyugati oldalán a Szilágyi Erzsébet fasorig ; a Szilágyi Erzsébet fasoron a Budakeszi útig, a Budakeszi úton a Szépjuhászné útig, tovább a Budakeszi úton mintegy 500 méterig, innen a határvonal északnyugat felé fordul merőlegesen az útra, és mintegy 120 méter után ismét megtörik enyhén észak felé, és ebbe az irányba halad mintegy 1110 métert .”

A második hiba ugyanennek a leíró résznek a befejezésénél: „[...] a Feketefej utca páros házszámozású oldalán a Budakeszi – XII. kerület és II. kerület közös határpontjáig, onnan a kerület déli határa a Budakeszi út, Szilágyi Erzsébet fasor, Moszkva tér – a tér teljes területe a II. kerület része – és Várfok utca.”

A Széll Kálmán tér 2011. május 12-én, a Fővárosi Közgyűlés korábbi döntése alapján kapta vissza régi nevét, miután hatvan évig a Moszkva tér nevet viselte. A bakiból azonban a figyelmetlenségnél több is kiolvasható. Valószínű ugyanis, hogy a kormány terve a választási körzetek átalakításáról már jóval Tarlós István névváltoztatási ötlete előtt megszületett, bizonyos határokhoz pedig azóta nem nyúltak hozzá a tervezetben. 

kerner

Nyitókép innen.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.