Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2012-01-26 18:00:00

Megvan, ki váltja le az államtitkárt

Kovács Pál eddigi helyettes államtitkár váltja február 1-jével a megbízatásáról a tavaly év végével lemondó Bencsik Jánost az energiaügyi államtitkári poszton.

A csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg az a miniszterelnöki határozat, amely megállapítja, hogy államtitkári kinevezése miatt január 31-én megszűnik Kovács Pál helyettes államtitkári megbízatása a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM). Az államtitkári kinevezéséről szóló határozatot várhatóan a következő napokban hirdeti ki Schmitt Pál köztársasági elnök.

Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár december elején közölte, hogy lemond, megbízatása december 31-én szűnt meg. Az Origo internetes portál akkor arról írt, hogy a fideszes politikus a rezsiköltségek befagyasztására vonatkozó kormányzati intézkedésekkel magyarázta távozását. Ezt megerősítve Facebook-oldalán Bencsik János úgy fogalmazott: a rezsibefagyasztásnál van igazságosabb és ellátásbiztonsági szempontból is szerencsésebb megoldás, de tudomásul vette, hogy javaslata elvérzett, a kormány által támogatott megoldáshoz ugyanakkor "nem rendelkezik kellő felkészültséggel".

Utódja, Kovács Pál 2010 óta az NFM energiaügyi helyettes államtitkára volt, innen lép most előre. Pályája elején a Paksi Atomerőműnél dolgozott, majd évekig atomenergetikai szakértő volt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD atomenergia-ügyi ügynökségénél, illetve 2009-től a szaktárca energiagazdálkodási és szabályozási főosztályán.

 

MTI

Nyitókép innen.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.