Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-12-22 17:30:00

Nem tudni, mit terveznek

Hackerek fenyegetik Magyarországot (videóval)

Twitter-üzenetben fenyegette meg Magyarországot az Anonymous nevű nemzetközi kalózszervezet finnországi csapata.

Az Anonymous eddig rendszerint nem fenyegetett alaptalanul, a tegnap este közzétett, politikai felhangoktól sem mentes üzeneteket a korábbi tapasztalatok alapján nem érdemes félvállról venni – a csoport tagjai feltehetően rövidesen megkezdik a tevékenységüket Magyarországon – már ha eddig még nem kezdték meg. Hogy mit vesznek célba és mikor, arról csak találgatni lehet, írja a hwsw.hu.

Finn és magyar, két jó barát

"#Klubradio closed. #Orban & #Fidesz r killin democracy in #Hungary w/their oppressive laws. #Anonymous, rise up: it's time to stop this shit" – olvasható a Klubrádió budapesti frekvenciájának elvesztését fájlaló üzenet az AnonFinland csatornán. Nem sokkal később pedig a következő bejegyzés került ki: „Lulzsleigh warmed up & ready to fly to #Hungary to help our bros down there. #Orban, for ur sake, u better GTFO be4 We get there #tietovuoto", ami magyarul nagyjából annyit tesz: „a Lulz szánja már be van melegítve és kész arra, hogy Magyarországra repüljön, hogy az ottani haveroknak segítsen. Orbán, a saját érdekedben tűnj el a fenébe, mielőtt odaérünk. #szivárogtatás". A szervezetnek magyar Facebook-csoportja is van már egy ideje, ahol ez áll: „Az Anonymous vagyunk. Felhívjuk a figyelmet a visszaélésekre. Igazságot, igazságosságot, egyenlőséget és szólásszabadságot akarunk. A cenzúra, a vállalati kapzsiság és a korrupció ellen vagyunk. Hatalomváltást akarunk! Egy légió vagyunk. Nem felejtünk, nem bocsátunk meg. Számíts ránk!" Itt tették közzé az alább látható videót is.


Az Anonymous üzenete a magyar kormánynak

Az Anonymus nemzetközi csoport, amely több, egymástól független sejtből áll, és a világ számos országában vannak aktivistáik. Elkülönültségük ellenére összehangolt akciókat hajtanak végre; ezek többnyire nagy port kavarnak, és több országban is a nyakukon vannak a titkosszolgálatok. Egyes vélemények szerint a 2003-ban megalakult csoport a 4chan internetes oldalon szerveződött. Kőbe vésett ideológiájuk nincs, de a tagok a szabad véleménynyilvánítás és az internet korlátozhatatlanságának hívei.

Az Anonymus számos, nagy port kavart akciót indított több szervezet ellen. 2008-ban a Szcientológia Egyházat támadták, amiért eltüntettek az internetről egy belső használatra szánt, ám kiszivárgott interjút Tom Cruise-zal, az egyház illusztris tagjával.


-mi-
nyitókép innen.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.