Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-08-08 20:00:00

A külföldről érkezők jó hírünket kelthetnék szerte a világban

Durva: megmotozzák az Auchanban a szigetlakókat

Időzített áremeléssel és szelektív biztonsági intézkedésekkel fogadják a szigetlakókat az egyik óbudai bevásárlóközpontban – tudta meg a mindennapi.hu.

Sajátos módját választotta a vendégvárásnak az egyik óbudai bevásárlóközpont. A mindennapi.hu értesülései szerint a Sziget Fesztivál résztvevőinek nem csupán a kifejezetten erre a hétre időzített áremelésekkel kénytelenek szembesülni, de „személyre szabott”, fokozott biztonsági intézkedésekkel is.

A Mátrix Közhasznú Egyesület munkatársai hívták fel a figyelmet a szokatlan jelenségre. Megfogalmazásuk szerint a fővárosiak, a budapesti szolgáltatók türelmesen viselik a rendezvény kapcsán felmerülő kellemetlenségeket, mivel tisztában vannak azzal, hogy a résztvevők jóvoltából egyrészt adóforintok keletkeznek, másrészt a külföldről érkezők jó hírünket kelthetik szerte a világban.

Az Auchan Aquincum Óbuda munkatársai másképp gondolnak a térség legnagyobb fesztiváljára. A civilek tájékoztatása szerint súlyos diszkrimináció éri a résztvevőket, amikor a szigetlakónak nézett vásárlókat táskával nem engedik az üzletbe (még bevásárló táskával sem), a többi vásárlót igen. Mint mondják, gyakori az ok nélküli test- és táskamotozás.

Az ügy kapcsán kerestük az Auchan illetékeseit is, ám egyelőre nem reagáltak a civil egyesület észrevételeire.


Szigeti Ildikó

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.