Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-17 06:00:00

A hazai vereség után már Paulo Sousa ellen fordultak a szurkolók is

Videoton: Érik Mezey György rehabilitálása

Eddig csak idegenben botladozott a Videoton, hazai környezetben nyerte meccseit, szombat óta már ezt sem mondhatja el.

Valami nem stimmel az aranyérmesnél, hiszen az előző bajnokságot fölényesen nyerő Videoton csak az ötödik helyen áll az új szezonban, 12 forduló alatt 12 pontos hátrányt szedett össze a listavezető Debrecennel szemben. Szombaton a Kecskemét vitt el három pontot a Sóstói Stadionból, s a találkozó hajrájában az eddig jobbára türelmes Vidi-szurkolók is megtalálták a csapat nyáron kinevezett portugál vezetőedzőjét, Paulo Sousát.


Egyszerre kilenc légiós a vesztes csapatban

A Mezey-féle aranycsapathoz képest alaposan átalakult a címvédő kerete, Sousa alapembereket tett ki a csapatból, helyükre külföldieket hozott, ám a légió nem muzsikál valami fényesen. A Kecskemét elleni bajnokit nyolc külföldivel kezdték a fehérváriak, s a cserék után harminc percél is többet játszottak úgy, hogy mindössze két magyar állampolgárságú futballista volt a pályán. Az „idegenek” jelenléte mindig neuralgikus pont a sportban. Amíg nyerő szériában van a csapat, szinte senkit nem érdekel, hogy a sikereket „zsoldosok” szállítják, ám a kudarcok idején okkal fogalmazódik meg a drukkerekben: ennyit a mi fiaink is tudnának! Fehérvárra ez a probléma gyűrűzött be, a légióshad nem hozza az eredményeket, egyre nagyobb a távolság az élen álló DVSC és a Vidi között, így természetes az elégedetlenség.


Hihetetlen, de a tavalyi gólkirály, Alvés is ugyanúgy csetlik-botlik, mint a csapat
Fotó: vidi.hu

Pláne, hogy a történelmi bajnoki arany után kurtán-furcsán kirúgott Mezey György egy stílusos, magabiztos és magyar szinten kiemelkedő képességű csapatot hagyott utódjára. Ehhez képest vendégként eddigi hat fellépésén csupán egyszer nyert a Sousa-féle Videoton (azt is az idén szánalmasan gyenge Fradi otthonában), ezenkívül két döntetlen és három vereség a mérlege. Márpedig ez a kiemelkedő támogatáshoz képest értékelhetetlen teljesítmény: a jelenlegi Videoton néhány hónap alatt bebizonyította, hogy ebben a felállásában méltatlan a legnagyobb hazai cégek figyelmére (pénzére).


Döbbenetes, 27 pontos a Vidi deficitje

A székesfehérvári stadion bántóan üres lelátóin (alig voltak háromezren a KTE elleni meccsen) szombaton egyre többen szidták a játékosként kétszeres BL-győztes Paulo Sousát, aki a pályán kívül is meglehetősen ellentmondásosan teljesít, amióta Magyarországra érkezett. Az emlékezetes „újságírót lefejelő” botrány sem tett jót a megítélésének, de sokak szemét „csípte" az a stílus, ahogy a vesztes meccsek után is elvtelenül dicsérte csapatát. A KTE elleni hazai zakó után stílust váltott, a remekül játszó ellenfelet magasztalta a mérkőzést közvetítő sportcsatorna riporterének.


Sousa a szponzorlogók előtt: megérdemlik a kiemelt támogatást?
Fotó: vidi.hu

Majd arról beszélt, hogy történjék bármi, tovább megy a megkezdett úton. Kifejtette, idő kell ahhoz, hogy az elmúlt évtized meghatározó magyar együttesét, a DVSC-t beérjék. Itt azonban már alaposan sántított a gondolatmenet, hiszen a Videoton költségvetése – óvatos becslések szerint is – minimum a háromszorosa a Lokiénak, nem beszélve arról, hogy tavaly a Mezey György vezette fehérvári gárda 15 pontot vert a debreceniekre. Most viszont Kondás Elemér szárnyaló csapata 12 ponttal vezet a Videoton előtt. A deficit összesen 27 pont, ami érthetetlenné teszi a fehérvári vezetők edzőváltó döntését.


Köszönés nélkül távozott az interjúról

Aztán a villáminterjú végére elszakadt a cérna a portugálnál: amíg Pánczél Szabolcs technikai vezető az utolsó gondolatmenetét fordította, közbevágott, s nekiállt a játékvezetőket, s közvetve az ellenfelet bírálni. A tolmács is érzete, hogy „főnöke” átlépett egy határt, hiszen nem fordította le az interjút időközben köszönés nélkül otthagyó Sousa szavait… Így vagy úgy, Fehérváron érik Mezey György rehabilitása.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.