Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-12 06:00:00

Egervári összességében elégedett, de azért egy kicsit csalódott az iksz miatt

Vélemények a válogatott utolsó Eb-selejtezője után

A finnek elleni – már tét nélküli meccsen – döntetlennel zárta az Eb-selejtező sorozatot a magyar labdarúgó-válogatott, s így 19 ponttal, a harmadik helyen zárt a csoportban.

Utolsóra jött össze az első döntetlen, Finnország ellen 0-0-ra végzett Egervári Sándor együttese, s az egész sorozatot figyelembe véve erőn felül teljesítve Hollandia és Svédország mögött a harmadik helyen zárt. Az Európa-bajnokságot ismét nélkülünk rendezik.

Egervári Sándor, szövetségi kapitány: – Csalódottak vagyunk, hiszen nem sikerült győzni, ráadásul ma nem is játszottunk jól. Jó iparos módjára megtettük, ami várható volt, ám a kreativitás nem jellemezte a csapatot. Igaz, egy nagyon masszív finn csapat nehezítette meg a dolgunkat. Meg kell keresnünk a hibákat, amelyek miatt nem tudtunk többször az ellenfél kapuja elé jutni. Ha összességében nézzük az eddigi produkciónkat, szépen haladtunk előre, azt viszont sajnálom, hogy a közönség nem tudott győzelemmel ünnepelni.

Priskin Tamás: – Az első félidőben alakítottunk ki helyzeteket, sokszor csak kicsi hiányzott a gólhoz. A csapat jól teljesített a selejtezők során, büszkék lehetünk az eredményre. Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen a finn csapat sokkal erősebb volt, mint egy éve. Sokat fejlődtünk, s a vb-selejtezőkig még jobban összerázódhat a válogatott.

Király Gábor: – Sajnos nem tudtunk ritmust váltani mérkőzés közben, idegesebbek görcsösebbek voltunk a szokottnál. Helyzeteink voltak, de ezeket nem tudtuk kihasználni, hátul pedig becsúszott egy-két hiba. Az egész sorozatot kell nézni, s azt hiszem, a 19 megszerzett pontra büszkék lehetünk, reméljük, hogy a vb-selejtezőkön több is összejön.

Hajnal Tamás: – Okosan játszott ellenfelünk, ennek nem találtuk az ellenszerét. Az első félidőben voltak lehetőségeink, de nem tudtuk úgy uralni a játékot, ahogy szerettük volna. Szünet után egy kicsit türelmetlenekké váltunk, szerettünk volna gólt szerezni, s ezért kicsit fellazultunk, szerencsére Király Gabi mindig védeni tudott!

– Győzelmet várt mindenki, így én is, de el kel ismerni, hogy egy nagyon jó finn csapat ellen játszottunk. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, de a kapusok bravúrral védtek, így igazságos a döntetlen. Van egy jó csapatunk, bizakodva nézhetünk a vb-selejtezők elé – értékelt Détári Lajos, a Fradi szakvezetője.

– Azt hittem, felszabadultan tud majd játszani a csapat, így akad egy kis hiányérzetem, de a válogatott az egész sorozatért dicséretet érdemel. Az látszott, hogy Rudolf Gergely mennyire hiányzott – fogalmazott Nyilasi Tibor, az MLSZ utánpótlás-igazgatója.

Puhl Sándor, korábbi játékvezető: – Megküzdöttünk a döntetlenért, de a közönség többet érdemelt volna.

 A csoport másik két meccsén Moldova 4-0-ra legyőzte hazai pályán San Marinót, Svédország pedig 3-2-es győzelmet aratott a hollandok ellen. Ezután a magyar válogatott 19 ponttal az E csoport harmadik helyén zárt, a hollandok csoportelsőként jutottak ki az Európa-bajnokságra, a svédek pedig a legjobb másodikként vesznek részt a 2012-es kontinensviadalon.

 

– mi/sport tv/mtv –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Magyar válogatott
  • Egervárié az évezred legjobb válogatottja
  • Kulcsember lett Angliában a magyar focisztár
  • Bukarestben is elénekelték a Székely himnuszt a hokisok! – VIDEÓ
  • Görbicz bedobná az időn túli hetest?
  • Mit akar az év magyar focistája?
  • Tényleg Egervári a legjobb edző?
  • Távozott a röplabdások kapitánya
  • Miért nem értékeli Egervári a válogatottat?
  • „Már csak ketten vagyunk a tizenegyből”
  • Kassai miatt büntette Egerváriékat az észt bíró

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.