Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-28 19:00:00

A Veszprémnek reális esélye van a négy közé jutásra az elitsorozatban

Végre Bajnokok Ligáját nyerhet a Győr

Három új klasszisával a Bajnokok Ligája-győzelem is összejöhet a Győri Audinak, az elitliga a hétvégén rajtol. Görbiczék csapata lassan felér egy kis világválogatottal.

Megelégelte a győri menedzsment az elbukott BL-sorozatokat, és az idei szezonra olyan csapatot szedett össze, amely elvileg mindent vihet a 2011-2012-es esztendőben. Az európai szinten is említésre méltó pénzügyi háttér a nagyvonalú támogatói körnek köszönhető, ennek révén pedig idén megvalósulhat a régóta dédelgetett álom. Görbiczék kiemelkedő képességű társakat kaptak: a montenegrói Jovanka Radicevic nemcsak szélen, de a beálló poszton is bevethető, gólörömét látva pedig még a semleges néző is elkezd a csapatnak szurkolni. Aztán érkezett a szerb Andrea Lekics, akiért a féltucatnyi csapat állt sorba a nyári átigazolási szezonban. A  szerb válogatott és a szlovén Krim Ljubljana vezéregyéniségét a győri csapat honlapján csak úgy jellemezték, hogy a „megállíthatatlan”. A harmadik játékos igazi húzónév: a norvég Heidi Löke BL-gólkirálynőként érkezett a városba, s tőle nem titkoltan azt várják, hogy a BL-ben megismételje tavalyi szezonját… A trió a Görbicz, Pálinger, Lunde Haraldsen alkotta tengelybe illesztve Európa egyik legerősebb csapatát alkotja!

Görbicz kiváló játszótársakat kapott: cél a BL-győzelem!
Fotó: gyorietokc.hu

A Győr a hét végén kezd a BL-ben: a négyes csoportban oda-visszavágós alapon körmérkőzést játszanak, az első kettő jut a nyolc közé. A magyar bajnokként alanyi jogon a legjobbak között szereplő Győr vasárnap a dán Randers otthonában kezd, aztán az osztrák Hypo és a francia Metz ellen folytatja.


A férfiaknál jó esélyekkel indul a Veszprém

Hatos csoportban kezd mindkét magyar szereplő az uraknál: a bajnok MKB Veszprém a lengyel Vive Targi Kielce otthonában lép pályára (a csoport további tagjai az orosz Medvegyi, a spanyol Atletico Madrid, a német Füchse Berlin és a dán Silkeborg). Mocsai Lajos csapatának a négy közé jutás is realitás. A Pick Szeged hazai pályán nyit a tavalyi negyeddöntős, az előző négy szezonban viszont egyaránt finalista, sőt 2007-ben és 2010-ben végső győztes német Kiel ellen (a csoport további tagjai: a francia Montpellier, a dán Kobenhavn, a spanyol Leon, a szerb Partizan Beograd). A csoportból továbbléphet, de a Szeged igazán emlékezetes  szereplése egyelőre nem várható.

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.