Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2012-01-01 08:00:00

Ilyen sem volt még: be kellett zárni a kapukat a debreceni csarnokban

Tömeghisztéria Dzsudzsák kispályás meccsén

Csatát nyert a foci Debrecenben, a hagyományos év végi Rael Team-kupa meccseit zsúfolt lelátók előtt játszották, a döntő napján le kellett zárni a Hódos Imre Sportcsarnok kapuit, ahová nem fért be több néző.

Jova Levente (FTC) – Nagy Zoltán (DVSC), Korhut Mihály (DVSC), Völgyi Dániel (ETO) – Gosztonyi András (Videoton), Bódi Ádám (DVSC), Szakály Péter (DVSC), Dzsudzsák Balázs (Anzsi) – Kenekesei Krisztián (Haladás), Torghelle Sándor (Honvéd), Bajzát Péter (Pécs). Az alábbi tizenegy vélhetően soha nem fog egy csapatban szerepelni, ám egy ilyen kezdősort az első osztályú edzők többsége örömmel fogadna, s még a kispadra is jutna minőségi játékos: Holczer Ádám (Pécs), Bárányos Zsolt (Vasas), Hidi Patrik (Kispest), Ludánszki István (Siófok), Lázok János (Duisburg) és Ferenczi János (DVSC) személyében. Az említett labdarúgókban egy biztosan közös – mindannyian pályára léptek a négynapos évzáró debreceni kispályás tornán.


Dzsudzsák is a pályán

Ez már a XI. Real Team-kupa volt a sorban, s amikor a főszervező, Debreceni Péter életre hívta a viadalt, maga sem gondolhatta, hogy alig egy évtized múltán ilyen színvonalú lesz a torna. Már a csoportmeccsek idején rendre tele volt a Hódos Imre Sportcsarnok, a zárónapon pedig hatalmas volt a tömeg, kora délután le is kellett zárni a bejáratokat, hiszen háromezren szorongtak a lelátókon. Különösen annak tükrében érdekes a hatalmas közönségsiker, hogy az MLSZ többek között érdeklődés hiányában nem rendezi meg a hivatalos terembajnokságot.


Hatalmas közönségsiker kísérte a csapatok szereplését, csak az MLSZ szerint érdektelen
Fotó: Real Team-kupa

Ezen a viadalon ugyanis nem nagypályás csapatok indultak, hanem a kisebb méretű játéktér specialistái. A szolnoki Victor Security együttesében immáron törzstag Dzsudzsák Balázs, de alaposan beerősített a debreceni Super Divatáruház, Torghellével, Bajzáttal és Völgyivel a soraiban.


Engedékenyek a klubok

A tornán a CTS csapatában pályára lépett a fogadási csalás gyanúja miatt felfüggesztett játékjogú Ponczók Csaba is, s villanásai alapján legalábbis leszögezhető: amennyiben bebizonyosodik a vád, akkor a magyar futball megint elvesztett egy tehetséget. Éppen a későbbi győztes Victor Security ellen szerezte a torna legszebb gólját. Mivel hivatalos meccsen nem játszhat, ezért neki egyelőre csak az efféle rendezvények maradnak.

Érdekes, hogy az élvonalbeli klubok vezetői nem tiltják játékosaikat a kispályás tornáktól, ennek is köszönhető, hogy ilyen rangos társaság gyűlt össze Debrecenben. Sőt, 12 millió eurót érő Dzsudzsák Balázs szereplésének sem volt akadálya, a ballábas középpályás, csakúgy, mint korábban a PSV Eindhoven profijaként, ezúttal is játszott. Igaz, a fiúk azért vigyáztak egymásra, s bár akadt néhány parázs összecsapás, nem történt komoly sérülés. Csak azok bosszankodtak, akik a kapuzárás után nem jutottak be a nézőtérre.

 

– mi –

Nyitókép: MTI - Beliczay László

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Dzsudzsák
  • Szavazzon! Jól vagy rosszul döntött Dzsudzsák?
  • Dzsudzsák hatmilliárdért elhagyja Mahacskalát
  • Dzsudzsák vérverejtékes visszatérésre számíthat
  • Nyilatkozatok Dzsudzsákék győzelme után
  • Gera Zoltán nagy fájdalma
  • Mourinho nemet mondott a dagesztáni álomajánlatra
  • Dzsudzsákék az angol kapitányt kerülgetik
  • Dzsudzsák már a jövő héten visszatérhet!
  • Videó Dzsudzsák őrületes búcsúztatójáról
  • Vasárnap búcsúzik Dzsudzsák Balázs

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.