Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-05 06:00:00

A dán listavezető rendesen meglepte a magyar bajnokot az első fordulóban

Semmi pánik, Görbiczék BL-t nyernek!

Rosszul kezdte a Győri Audi ETO a női kézilabda BL csoportmeccseit, s a dán Randers elleni 29-23-as vereség után sokan temetik Konkoly Csaba együttesét. Fölöslegesen.

A szaksajtó a kudarc okait keresi, s már-már temeti a sorozat favoritjának kikiáltott ETO-t. Pedig nem történt semmi különös, a győriek rosszul játszottak, és kikaptak a dán listavezető otthonában.


Kijózanodást hoz a vereség

A lényeg, hogy ez a meccs a hosszú Bajnokok Ligája-menetelés első állomása volt, a csoportkörben egyetlen dolog számít: a továbbjutás. Ez pedig nem forog veszélyben, sőt: már most ki merjük jelenteni, hogy a győriek elsőként lépnek tovább a középdöntőbe a C-csoportból. Manchesterben sem élték meg tragédiaként az United hazai botlását (3-3 a Basel ellen) a BL-ben, hiszen ott pontosan tudják: egy hosszú sorozat elképzelhetetlen buktatók nélkül. A hazai bajnokságban minden meccsüket fölényesen nyerő győri lányoknak jókor jött a figyelmeztető pofon, s ennek hatása már az előttünk álló hétvégén, a Metz elleni hazai meccsen látható lesz.

„Összességében szégyellhetjük magunkat” – zárta a meccs értékelést Konkoly Csaba, a Rába-partiak erősen maximalista edzője. A remek háttérrel rendelkező klub imidzsébe valóban nehezen fér bele egy ilyen vereség, bár azt sem szabad elfelejteni, hogy a Randers megítélésébe is csúszott némi hiba idehaza. A honi közvélemény úgy vélte, a Győr egy könnyed északi kirándulás végén rendesen elveri a dánokat, ám ez a csapat nem véletlenül vezeti százszázalékos teljesítménnyel hazája bajnokságát…

A rossz kezdés után azonban már most vasárnap beindul a győri gépezet, s a zöld-fehérek nem vesztenek pontot a csoportmeccsek során. Az igazi feladat pedig ezután következik, hiszen a Bajnokok Ligája az Audi ETO számára a középdöntőben kezdődik el, ott már valóban súlyosabb árat kell fizetni a botlásért. Ezzel együtt: az idei BL egyik legnagyobb esélyese maradt a Győr.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.