Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-10 07:00:00

Ugyannyi találatot szerzett, mint Robin van Persie, illetve David Villa

Rudolf Európa legjobb góllövői között

Elit társaságba került a svédek és a moldávok ellen is remeklő magyar csatár, aki negyedik helyen áll az Eb-selejtező góllövőlistáján.

Az Európa-bajnoki selejtezőkön eddig 517 gól született (ebből 14 volt öngól), s ezeket 298 játékos jegyezte. A kvalifikációs sorozat mesterlövészeinek listáját a holland Klaas-Jan Huntelaar vezeti 10 góllal, a Schalke vb-ezüstérmes csatárát a Lazio nyári nagy fogása, a német Miroslaw Klose (9) követi, míg a Hannoverben játszó finn Mikael Forssell (7) a harmadik. A „dobogós” triót követi Rudolf Gergely, méghozzá két világklasszissal holtversenyben, hiszen a magyar csatáron kívül az Arsenal sztárja, Robin van Persie, illetve a Barcelona világbajnoka, David Villa szerzett hat gólt.


Vigyázzatok, jövök!
fotó: mlsz.hu

S akkor nézzük miként jött össze a magyar támadó hatosa! Nem meglepő, hogy Rudolf szerezte a sorozatban a mieink első találatát, a Szusza Ferenc-stadionban lejátszott Moldova elleni meccs 50. percében vette be Stanislav Namasco kapuját. A San Marino elleni hazai parádén (8-0) is nyitotta meg a gálát a 11. percben, majd a 25 percben is betalált. A hollandok elleni idegenbeli meccsen (3-5) ő egyenlített a második félidő elején, majd jött a svédek elleni győztes találat múlt pénteken, és a Moldova ellen szerzett gól, így jutott el a negyedik helyet jelentő hat gólig. Ráadásul a Panathinaikosz által szerződtetett támadó sérülés miatt kihagyta a San Marino elleni idegenbeli meccset, azaz előrébb is tarthatna.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.