Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2012-01-18 06:00:00

Súlyos sérülések hátráltatják a férfi kézilabda válogatottat a szerbiai Eb-n

Nem merte befújni az időntúli hetest!

Döntetlennel mutatkozott be a férfi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott, ám az oroszok ellen ketten is súlyosan megsérültek.

Súlyos árat fizetett az oroszok elleni hétfői ikszért (31-31) a férfi kézilabda-válogatott: Iváncsik Tamás (nyitóképünkön) bal térdében teljes elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, a jobbszélsőt kedden már hazautaztatták, és csütörtökön meg is műtik a Tatai Olimpiai Központban. A részleges hasizom-sérüléssel bajlódó Zubai Szabolcsot a válogatott egészségügyi stábja kezeli, és próbálja játékra alkalmas állapotba hozni. „Iváncsik Tamás súlyos sérülése nagy veszteség mind a válogatott, mind klubja, az MKB Veszprém számára” – mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány a távirati irodának.

Az oroszok elleni csatát három játékos véleményezte. „Felemás meccset játszottunk, mert védekezésben és támadásban egyaránt sokat hibáztunk. Sajnos nekem sem ment igazán” – gyakorolt önkritikát Fazekas Nándor, a csapat kapusa. Szerinte sok lerohanásos gólt kaptak, ezért nem tudták végleg leszakítani az oroszokat, akik a hajrában háromgólos hátrányból mentették döntetlenre a meccset. „A második félidőre a sérülések miatt kevés emberünk maradt, de nincs veszve semmi: két meccsünk van még hátra, a továbbjutás kérdése pedig nyitott maradt” – mondta a Sport Tv-nek.

„Nagyot küzdöttünk ezen a meccsen, bár azt elismerem, hogy nem játszottunk igazán jól” – fogalmazott Császár Gábor, a válogatott vállaltan vallásos játékosa. „Jó és rosszabb periódusok váltották egymást, sajnos utóbbi pont a végére esett, ezért jöhettek fel mínusz háromról az oroszok.”

A csapatkapitányi minőségében most debütáló Ilyés Ferenc szerint a döntetlen ellenére sincs ok a szomorúságra, sőt: épp ellenkezőleg. „Boldogok lehetünk, mert ez az orosz csapat kifejezetten erős válogatott a nemzetközi mezőnyben. A győzelem a kezünkben volt, konkrétan az én kezemben, de az utolsó támadásunknál a bírók nem merték befújni az időntúli hetest, márpedig érzésem szerint az ellenem elkövetett szabálytalanság azt érdemelte volna. Ha valamiért szomorúak lehetünk, akkor az a két játékos sérülés” – mondta Ilyés Feci, a magyarok székely vezére.

Császár szerint a további két csoportmeccs, a szerdai spanyol és a pénteki francia derbi még az oroszok elleninél is kiélezettebb lesz, míg Fazekas megosztotta a győzelem receptjét is: „Támadásban és védekezésben is javulni kell!”

 

S. V. A.
Nyitókép:
MTI/Kovács Anikó

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.