Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2012-01-22 06:00:00

Szerény, de tudatos és páratlanul összetartó közösség a kézilabda-válogatott

Mocsainak fantasztikus csapata van

A franciák elleni világraszóló győzelem másnapján is megőrizte józanságát Mocsai Lajos: az Eb-n a középdöntőbe jutott kézilabda-válogatott kapitánya, valamint játékosai is ugyanazt mondták: a továbbiakban is mindent megtesznek a sikerért.

Fantasztikus csapatmunkával verte meg pénteken a férfi kézilabda-válogatott 26-23-ra az olimpiai és világbajnok, Eb-címvédő francia csapatot a szerbiai Európa-bajnokságon. A győzelemmel három pontot vihet magával a középdöntőbe a válogatott.

„Nagyon hálásak vagyunk a magyar emberek támogatásáért, amit az Európa-bajnokságon nyújtanak számunkra – idézte Mocsai Lajost a hazai szövetség hírlevele. – Két lábbal a földön maradva továbbra is töretlen küzdőszellemmel, összetartással dolgozunk tovább, hogy a csapatnak megmaradjon az az erős kisugárzásra, amely jellemzi. Türelmesen kézilabdáztunk az eddigi három mérkőzésen, ez hozta meg az eredményeket. Az Európa-bajnokság első időszaka lezárult, immár Izland ellen készülünk. A legszilajabb északi csapat lesz az ellenfelünk vasárnap, rendkívül erős válogatott, de természetesen szeretnénk ismét jó eredményt elérni” – fogalmazott Mocsai, a Sport Tv-nek az Eb-t megelőző időszakról is szólt: „Felkészülésünk zökkenőmentes volt, a szövetség hathatós támogatása révén jó minőségű munkát folytathattunk, aminek döntő szerepe van itteni eredményeinkben. Erőn felüli teljesítménnyel a legnehezebb csoportból jutottunk tovább. A középdöntőben sem lesznek könnyebb csapatok, felkészülünk ellenfeleinkből, és mindent elkövetünk a sikerét.”

„Az eddig történtek bebizonyították, hogy az Európa-bajnokságon nincs lefutott meccs, bármelyik csapat legyőzheti a másikat – fogalmazott Ilyés Ferenc csapatkapitány. – A franciák ellen több lehetőséget kaptak azok is, akik korábban kevesebbet léptek pályára, így egyre többen kapcsolódtak be jó játékkal az Európa-bajnokságba. Mindez nagyon fontos, hiszen adott a lehetőség, hogy jó eredményt érjünk el, ha tovább dolgozunk, és ha bírjuk erővel. Ennek a társaságnak valóban a csapategység a legfőbb erénye.”

Mocsai Tamás, a szövetségi kapitány fia szerint mostantól nagyobb a tét: „Az orosz meccs alapozta meg szereplésünket, ami aztán a ‛franciaveréssel‛ ért a csúcsra. Hiszem, hogy ezzel nincs vége jó sorozatunknak. Most új szakasz kezdődik az Eb-n, új szituációba kerültünk, és a tét is nőtt. Kicsit fáradtak vagyunk, de ezzel nyilván a többi csapat is hasonlóképp van. Izland szívós csapat, de úgy gondolom, megint a korábbi koncentrációval fogunk játszani. Többször is egy igazán jó eredmény küszöbén álltunk már a válogatottal, gondoljunk csak a 2007-es világbajnokságra vagy a 2008-as Eb-re, most akár át is léphetjük ezt a küszöböt.”

„Ilyen összetartás mellett fantasztikus ebben a válogatottban szerepelni. Külön öröm számomra, hogy a 150. válogatottságomat a franciák legyőzésével ünnepelhettem – mondta Császár Gábor. – Sokan féltettek minket az Európa-bajnokságtól, de most még jól is jöhet, hogy a D csoportból érkező csapatok olyan ellenfelekkel találják magukat szemben, mint a francia és a spanyol válogatott. A legnagyobb ellenfelünk a fáradtság, mindent megteszünk, hogy eredményesen szerepeljünk, legközelebb Izland ellen."

„Magasra tettük a lécet saját magunk számára az eddigi eredményekkel. Nagyon komoly eredményt érhetünk el, ám most jönnek a legnehezebb meccsek az Eb-n. Dolgozunk tovább!” – fogalmazott a kapus Fazekas Nándor.

„Hihetetlenül boldog és büszke vagyok a franciák elleni győzelmet követően, felemelő érzés volt látni azt a küzdelmet, amit a magyar válogatott mutatott – fogalmazott Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – A szurkolók fantasztikus támogatást adtak a mieinknek. Az utolsó percekben a boldogságtól borsódzott a hátam, hiszen nem mindennap élhetünk át ekkora sikert. A spanyolok elleni döntetlen után úgy fogalmaztam, fél csoda, amit eddig átéltünk. Olcsó poén lenne azt mondani, hogy a csoda teljessé vált, már csak azért is, mert azt gondolom, még előrébb juthatunk, hiszen nem lépünk pályára esélytelenül a középdöntőben sem. A magyar szurkolók támogatására óriási szüksége lesz a csapatnak vasárnap, kedden, majd szerdán is, ezért a Magyar Kézilabda Szövetség igyekszik minden segítséget megadni a magyar drukkereknek, hogy minél többen szurkolhassanak a válogatottnak Újvidéken.”

A magyar válogatott három ponttal kezdi meg a középdöntőt, és a II-es csoportban vasárnap 16:10-től Izlanddal, kedden 20:10-től Szlovéniával, szerdán 20:10-től Horvátországgal játszik.

 

– mi/mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.