Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-07 06:00:00

A szövetségi kapitány San Marino ellen sem meri kipróbálni a Genk vezérét

Miért nem kell Tőzsér a válogatottnak?

Hiába a Luxemburgban 1-0-ra megnyert felkészülési meccs, a keddi Eb-selejtező előtt sokan kritizálják a válogatottat, amiért nem elég gólerős. Eközben Tőzsérre nem számít Egervári kapitány. Miért nem kell neki?

Hiába nyert a válogatott 1-0-ra péntek este Luxemburgban, megint kiderült: még egy barátságos meccsen is nehezen szerez gólt a magyar gárda. Pedig a 2012-es Európa-bajnokságra való kijutáshoz (pontosabban a pótselejtezőt érő második hely megszerzéséhez) most már minden hátralevő meccsét meg kellene nyernie Egervári Sándor kapitány csapatának. Ráadásul a legfontosabb találkozón, a szeptemberben Budapesten esedékes meccsen három góllal kellene verni a svédeket, ehhez pedig a mostaninál nagyságrendekkel hatékonyabb támadójátékra volna szükség.


Szabics góllal tért vissza, de Tőzsér is ért a befejezéshez

A szövetségi kapitány Szalai Ádám súlyos térdsérülése óta keresi a megfelelő megoldást csatárposztra, s bár Luxemburgban Szabics Imre góllal tért vissza a válogatottba, az a pénteki mérkőzésen is egyértelműen kiderült: az elöl játszóknak a középpályáról több támogatást kellene kapniuk, szükség lenne ebben a sorban is olyan labdarúgókra, akik a védekezésen, és a szervezésen kívül a befejezéshez is értenek. S itt jöhetne képbe a Racing Genkkel belga bajnoki címet szerző Tőzsér Dániel.


Egervári nem beszélt mellé, kijelentette: koncepciójába nem fér bele a játékos
Fotó: mlsz.hu

A középpályás ideális korban van, hiszen 26 éves, ráadásul pályafutása legjobb szezonját produkálta, alapember volt Genkben és amellett, hogy magyarként megkapta a csapatkapitányi karszalagot, még nyolc góllal is segítette együttesét az aranyéremig vezető úton. Ilyen produkcióval a szurkolók jelentős része szerint egyértelműen helye lenne a nemzeti csapat tizenegyében, Egervári Sándor azonban a bő keretbe sem jelölte őt.


Egervári az öt évvel fiatalabb Tőzsérre emlékszik?

A kapitány utóbbi hetekben tett nyilatkozataiban visszafogottan dicsérte Tőzsért, ám mindig hozzátette, hogy az ő koncepciójába nem illik bele a játékos, védekezésben hatékonyabb emberekre számít a pálya középső részén. Csakhogy nekünk a pótselejtező eléréséhez támadni kell(ene)!


A Genk csapatkapitánya a belga bajnoki címet pezsgővel ünnepli
Fotó: krcgenk.be

Tőzsér Dániel a Sporttelevízió Harmadik félidő című műsorában nyilatkozott a helyzetről, s elmondta: szerinte a kapitány az öt évvel korábban, a Ferencvárosban játszó (akkor 21 éves) Tőzsérre emlékszik. Az biztos, hogy Egervári nem mozgósított különösebb energiát arra, hogy felmérje a játékos képességeit, hiszen a szezonban mindössze kétszer látta élőben futballozni. Két Anderlecht–Genk meccsen, ahová azonban a brüsszeliek védője, Juhász Roland miatt utazott ki...


Sokat reszkíroz Egervári, majd kiderül, megérte-e

„Természetesen nagyon szeretnék bekerülni a magyar válogatottba, és ezért meg is tettem mindent ebben a szezonban, a döntés azonban a kapitány felelőssége” – mondta saját helyzetéről a középpályás. Tőzsér Dániel eddig 18 alkalommal szerepelhetett a magyar válogatottban, s a szurkolók szeretnék, ha minél hamarabb sor kerülhetne a 19. fellépésére is. A kedd esti (Sport1 Tv 20:30) San Marino elleni Eb-selejtező 90 perc múltán választ ad arra: Egervári jól vagy roszzul mérte fel az ellenfél erejét.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Magyar válogatott
  • Egervárié az évezred legjobb válogatottja
  • Kulcsember lett Angliában a magyar focisztár
  • Bukarestben is elénekelték a Székely himnuszt a hokisok! – VIDEÓ
  • Görbicz bedobná az időn túli hetest?
  • Mit akar az év magyar focistája?
  • Tényleg Egervári a legjobb edző?
  • Távozott a röplabdások kapitánya
  • Miért nem értékeli Egervári a válogatottat?
  • „Már csak ketten vagyunk a tizenegyből”
  • Kassai miatt büntette Egerváriékat az észt bíró

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.