Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-23 19:00:00

Várják, akik húsz éve nem voltak meccsen, és most húsz évig nem is mennek

Mészöly hiányolta Albertet

Kettős rangadóval ér véget az egykori Népstadion, mai nevén Puskás-stadion működése, amelynek majdnem 60 éves múltját idézik fel vasárnap a Vasas–Ferencváros bajnoki találkozón.

A lebontásra ítélt 58 éves stadionban a vasárnapi lesz az utolsó bajnoki mérkőzés. A két fővárosi együttes All-Star csapatai augusztus 28-án, vasárnap 16:30-tól találkoznak, a bajnokságban gyengén teljesítő, mindössze 2-2 ponttal álló Vasas–Ferencváros meccs pedig 18 órakor kezdődik.

Erdős László, a Vasas-Híd ügyvezetője a kettős rangadó keddi sajtótájékoztatóján elmondta: nem a régi emlékkel akarnak versenyezni, hiszen azokkal nem is lehet. „Nem azokat szeretnénk megnyerni, akik amúgy is kijárnak a meccsekre, hanem azokat, akik húsz éve nem voltak mérkőzésen és húsz évig nem is fognak újra elmenni”. Erdős újságírói kérdésre elmondta: rekordot szeretnének dönteni az utolsó meccs nézőszámával.


Az esemény plakátja

Mészöly Kálmán, aki jelenleg a Vasas-Híd csapatának tanácsadója, üdvözölte a Népstadion méltó búcsúztatását, ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy Albert Flórián nem vett részt az esemény népszerűsítésében. Mészöly a régi kettős rangadók hangulatáról nosztalgiázott és a vasárnapi bajnoki meccsel kapcsolatban hangsúlyozta: ez a mérkőzés talán felívelő pályára állíthatja mindkét nehéz helyzetben lévő csapat teljesítményét.

A Vasas All-Star csapatában többek között olyan korábbi kiváló játékosok szerepelnek majd, mint Komjáti András, Izsó Ignác, Mészöly Géza, Kiss László, Keresztúri András, Mónos Tamás, Zombori Sándor. A zöld-fehéreknél – szintén a teljesség igénye nélkül – szerepet kap Szűcs Mihály, Telek András, Dragóner Attila, Ebedli Zoltán, Lipcsei Péter, Nyilas Elek, edzőjük pedig Dzurják József lesz.

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.