Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-29 20:00:00

Popovics Sándor, a Hollandiában élő szakember is segítheti a megoldást

Külföldön keres edzőt a Ferencváros

Információink szerint eldőlt, hogy a Ferencváros vezetése külföldi trénerben gondolkozik; a megbízott edző, Nagy Tamás minden idők legrosszabb mutatóival búcsúzhat a kispadról. Holland és román vonal is él.

Prukner László lemondása után ideiglenesen az addigi pályaedző, Nagy Tamás ült a Ferencváros kispadjára. Megbízására azért kerülhetett sor, mert a Fradi vezetése nem tudott megállapodni László Csabával, aki stábját is szerette volna az Üllői útra hozni, ami meghaladta a klub anyagi lehetőségeit. A másik jelöltet, Lipcsei Pétert pedig egyelőre rutintalan edzőnek tartotta a vezetés.


Pruknert elárulta segítője

Prukner pályaedzője ilyen előzmények után ülhetett a kispadra, ám a zöld-fehérek Nagy Tamással is csak szenvedtek: otthon kikaptak 2-1-re a Haladástól, majd a Puskás-stadionban 2-0-ra a Vasastól. Hét forduló után a Fradi két ponttal a 14. a tabellán, így eldőlt: Nagy Tamás − aki élete ballépésének könyvelheti el a neki jutott két hetet − nem maradhat a kispadon. A másodedzőt kifejezetten Prukner kérésére szerződtették a Fradiba, s úgy tudjuk, jótevője árulásnak érezte, hogy lemondásakor Nagy morális okokból nem távozott vele együtt az Üllői útról. Ehelyett leült az ő helyére, a kispadra… Prukner valószínűleg nagy sebet kapott, nehéz elképzelni, hogy ezek után valaha magával viszi majd másodedzőnek. Mindazonáltal nem Nagy Tamás bűne a mostani vergődés, legfeljebb abban hibázott, hogy nem mérte fel reálisan a helyét az edzői hierarchiában. Hiába, na, a Fradi kispadja még ebben a meggyalázott állapotában is szép hozomány. Olyannyira, hogy külföldieket is érdekel.


Selymes kieshet a pikszisből

Úgy tudjuk, a menedzsment korábban is fontolgatta külföldi tréner kinevezését, a Vasas elleni vereség pedig végleg döntésre sarkallta. A főnökség szerencséje, hogy a válogatott Eb-selejtezője miatt a bajnokság majdnem két hétig szünetel, így a Fradi legközelebb szeptember 11-én, ráadásul otthon játszik a még nála is gyengébb, a tabellán utolsó Zalaegerszeggel. A külföldi edzők közül Selymes Tibor neve került szóba elsőként, a magyar származású labdarúgó 46-szoros román válogatott volt, Belgiumban és Cipruson profiskodott, edzőként pedig anno a Sopront irányította, jelenleg egy román kiscsapatot készít fel. Csakhogy: állítólag egyes szurkolói körök igencsak ellenségesek vele, mert a Debrecen játékosaként anno elítélően nyilatkozott – mellesleg érthetően – a pályára berohanó és több debreceni játékost megütő, Szentes Lázárt hátba rúgó Fradi-szurkolókról. Egyes hírek szerint nem is annyira favorizálja Üllői úti kinevezését.


„Gólt nem tudok rúgni, fizetést tudok adni”

A legfrissebb fejlemény szerint a klubvezetés megkereste a Hollandiában élő Popovics Sándort, hogy a sikeres szakember kapcsolatai révén szerezzen egy külföldi, lehetőleg holland trénert. A Hollandiában élő magyar edző jól ismeri a helyi trénereket, és az utánpótlásképzés terén is komoly tapasztalatokat szerzett. A váltás napokon belül publikus lehet, Orosz Pál vezérigazgató az NSO tévécsatornán szó szerint ezt mondta: „Gólt nem tudok rúgni, fizetést tudok adni. Nagyon hamar, pár napon belül ki fog derülni, hogy ki lesz a Fradi edzője. Igenis aggódom, de nem azért, mert nem hiszek abban, hogy a Ferencvárosnak szép jövője van, hanem azért, amit a pályán láttam. Ezt valamilyen formában szankcionálni kell…”

 

Simon V. Attila

Nyitókép: Aleksandar Jovanovic, a Ferencváros (b) és Bárányos Zsolt, a Vasas játékosa harcol a labdáért, utóbbi lőtte a Vasas második gólját. Fotó: MTI/Kollányi Péter

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Ferencváros
  • Mennyit érnek a marketingjogok a magyar fociban?
  • Miért az állam veszi meg a Fradi-pályát?
  • Milliárdokat veszíthet az Újpest tulajdonosa
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Februárig nyomoznak a Fradi-sikkasztás ügyében
  • Détáriból ősszel edzőt csinált a Ferencváros
  • Détári szerint minden szép és jó a Fradiban
  • Rendőrt hívtak a Fradi-jegyre várók miatt Diósgyőrben
  • Bojkottálhatja a válogatottat a Ferencváros
  • Hol játszik a Fradi, ha építik a stadiont?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.