Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-30 06:00:00

Vert helyzetből csodával határos módon fordított az NFL-ben a Denver

Krisztusnak nyert meccset az abortusztúlélő

Az NFL egyik legszimpatikusabb játékosa, Tim Tebow az előző hétvégén a Denver Broncos nyerőemberének bizonyult, s nem csak a pályán tett sokat csapata sikeréért.

Tim Tebow-ról már korábban is megjelent egy cikk honlapunkon, akkor egy abortuszellenes reklámban vállalt megrendítő szerepével került a címlapokra az irányító, most pedig egy nem mindennapi győzelem miatt.


A meccs hőse lett

A mélyen vallásos Tebow a megbízhatóság szobra, de épp ezért sokszor kritizálják is, hiszen a pályán túl kevés kockázatot vállal: ennek viszont tagadhatatlan előnye, hogy ritkán akad olyan rossz átadása, amelyből labdát szerez az ellenfél. Ebben a szezonban mindössze egy olyan passza volt, amely után a rivális iramodhatott meg (interception), jóllehet, kockázatmentes játéka miatt fantasztikus touch down asszisztja is kevesebb akadt. A denveriek San Diego Chargers elleni mérkőzésen azonban így is hős lett. Már a találkozó előestéjén sokat tett a sikerért, hiszen a Példabeszédek könyvéből idézett társainak.


Bibliai idézetekkel tüzelte a csapatot

„Miképpen egyik vassal a másikat élesítik, akképpen az ember élesíti az ő barátjának orcáját” – szólt a 27. fejezetből származó mondat. A csapat tagjait alaposan feltüzelte a bibliai idézet, hősiesen küzdöttek, s a végletekig kiélezett meccs 13-13-as döntetlennel zárult, következhetett az idegek harca, a ráadás. A San Diego pedig elért a győzelem kapujába, hiszen mezőnygól elérésével kísérletezhetett. Az 53 yardos távolságról nem mondható, hogy ziccer lett volna, ám a Chargers rúgója, Nick Novak képesnek tűnt a feladat megoldására, hiszen éppen ennyi az egyéni rekordja az NFL-ben, de az UFL nevű bajnokságban már 54 yardról is elért mezőnygólt. Ezúttal tehát Novak lábában volt a győzelem, legalábbis úgy tűnt. Tim Tebow azonban ekkor letérdelt és imádkozott a pályán, mire Novak célt tévesztett!


Tebow nem kockáztatott, és nyert a csapat

Jöhetett a Broncos támadása. Tebow ezúttal sem vállalt kockázatot – ilyen szituációban nem is lett volna szerencsés –, szinte ki sem adta a kezéből a tojáslabdát, s futójátékokkal egészen 37 yardig vitte csapatát. Mivel a denveriek rúgója, Matt Prater korábban már 59 yardról is betalált, így neki nem jelentett akadályt a Tebow által kiharcolt 37 yardos távolság, nyert a Broncos! A meccs utáni sajtótájékoztató természetesen Tim Tebowról szólt, aki a szokott szerénységével beszélt az újságírók hada előtt. Legelőször azonban Jézus Krisztusnak mondott köszönetet a győzelemért…

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Abortusz
  • Új holokauszt – kiirtják az örmény lánygyermekeket?
  • Betiltották volna az abortuszellenes darabot a szocialisták
  • Folytatódhat az Úristen videójátéka
  • Így változtatnák az abortusztörvényt
  • A hatóság vizsgálja, miért szülhetett nyolc gyereket
  • Vasárnap hatályba lép az új alaptörvény
  • Abortusz: miért nem?
  • Nem vetette el gyermekét, megalázták
  • Mégsem vonták el az abortuszra szánt pénzt
  • Abortusz helyett: több ezren választották az örökbeadást

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.