Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-12-05 06:00:00

Nem bocsátották meg az eredménytelenséget, megtámadták a csapatot

Koman és Laczkó is retteghet az ultráktól

Képtelen nyerni, és egyre távolabb kerül a feljutástól Koman Vladimir és Laczkó Zsolt csapata, a Sampdoria. Az alig egy éve még BL-selejtezőt játszó olasz gárda jelenleg kilencedik a másodosztályban.

A múlt veretes, olasz bajnoki cím, négy kupagyőzelem Itáliában, KEK-diadal, erre nagyon büszkék a Sampdoria szurkolói. Ahogy a 2009/10-es szezon végén is boldogan ünnepelte a Stadio Luigi Ferraris népe a Serie A negyedik helyére befutó csapatot, amely a BL-selejtezőben is indulhatott. Akkor kevesen gondolták volna, hogy néhány hónap múlva már veréssel fenyegetik a drukkerek a focistákat.


A BL-selejtezőtől a kiesésig

A már említett Bajnokok Ligája kvalifikáció végül nem jött össze, a Werder Bremen állta útját a genovai legényeknek, ám még ekkor sem volt nagy a felzúdulás. Aztán a csapat az Európa-liga csoportkörében is elbukott, miután a Metaliszt Harkiv és a PSV Eindhoven is megelőzte az olasz együttest, amely utolsó El-csoportmeccsén a DVSC-től is kikapott a Puskás-stadionban. Időközben az olasz bajnokságban is egyre lejjebb csúszott a csapat, a dühödt szurkolók pedig már januárban a Catania elleni hazai döntetlen után rátámadtak a csapat játékosaira. A kiesés után pedig egyre zordabb lett a helyzet, az ultrák kijelentették: ha nem jut vissza a csapat a legmagasabb osztályba, vigyázhatnak magukra a futballisták!


Eladták két legjobb csatárukat

A villámgyors zuhanásról persze nem csak a játékosok tehetnek, hiszen a klubvezetés is meglehetősen felelőtlenül gazdálkodott értékeivel. Hogy mást ne mondjunk, még az előző szezon közben megvált két legértékesebb játékostól, két válogatott focistától. Előbb Antonio Cassano egyik durcás kirohanását nem kezelték megfelelően, s mire feleszméltek, a csatár már tovább is állt, a Milan játékosa lett. A Samp vezetői pedig nem akartak igazságtalannak tűnni, s megsérteni a Lombard metropolisz másik csapatát, ezért Cassano korábbi ékpárját, Giampaolo Pazzinit eladták az Internazionalénak. Amikor januárban megvált legveszélyesebb támadóitól a csapat, még rossz viccnek tűnt a kiesés, amely mára zord valósággá vált.


Utolsó figyelmeztetés

A drukkerek által (el)várt szárnyalás a másodosztályban sem jött el, csak vergődik a Samp, s úgy tűnik, egyszerűen képtelen nyerni. Öt győzelem és három vereség mellett tíz (!) döntetlen szerepel a csapat neve mellett, s ez csak a kilencedik helyre elég. A csapat kilenc pontra van a direkt feljutást jelentő második helytől, s ötre az osztályozót érő hatodik pozíciótól, ám ha nem lép a győzelmek útjára, reménytelen helyzetbe kerülhet. Legutóbb több mint egy hónapja, november 1-jén sikerült meccset nyerniük a Crotone ellen, ám az a siker éppen időben jött, hiszen az előző fordulóban szégyenszemre kikaptak a Nocerina otthonában, s ekkor kapták a focisták az újabb szurkolói figyelmeztetést. A hazatérő csapatot tojás- és narancszáporral fogadó drukkereknek négy labdarúgót, Rispolit, Dessenát, Palombót és Laczkó Zsoltot, valamint Baldari csapatorvost sikerült annyira megközelíteniük, hogy meg is üssék őket, közülük Rispoli járt a legrosszabbul, akit egy kemény tárggyal úgy arcul csaptak, hogy eltört egy foga. A Crotone elleni siker egy kicsit megnyugtatta a kedélyeket, ám azóta újfent ötös nyeretlenségi szériában van a csapat (négy döntetlen egy vereség), azaz újra egyre mérgesebbek a drukkerek. A fenyegetések pedig egyre komolyabbak, s a csapat két magyarja, Koman Vladimir és Laczkó Zsolt is retteghet, ha nem jön össze a feljutás!

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.