Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2012-01-20 06:00:00

Az Európa-bajnokság legnehezebb csoportjában két döntetlen a mérleg

Ki segítette Császárt az időntúli hetesnél?

Nagy volt az öröm szerda este a Vas megyei Kenyeriben, Császár Gábor szülőfalujában. Főként, amikor az irányító belőtte a spanyolok elleni pontszerzést jelentő időntúli hétméterest!

Császár Gábor eddig remekel a szerbiai Európa-bajnokságon, két mérkőzésen 15 gólt szerzett, s eddig nem hibázott büntetőt. A legfontosabb gólja kétségtelenül a spanyolok elleni egyenlítést (24-24) jelentő időntúli hetes volt. Így a magyar válogatott, amely korábban az oroszok ellen is döntetlent játszott (31-31), két forduló után veretlenül, hajszálnyira áll a bravúrt jelentő középdöntőbe jutástól. Pénteken az olimpiai bajnok franciák következnek, de ha úgy alakul a csoport másik meccse, akkor a vereség ellenére is továbbjut a középdöntőbe a válogatott.


Erőt adnak egymásnak

– Fantasztikus, amikor egy válogatott, amelyik a papírforma szerint esélytelenebb, így hajt – mondta a spanyolok elleni meccs után Császár. – A mi kis csapatunk küzd és hajt minden egyes nap, minden egyes edzésen, minden egyes világversenyen, minden egyes mérkőzésen. Most ez a csapat kiharcolta a lehetőséget, és az én kezembe tette azt. Tudtuk, ha pontot szerzünk, kicsit megnyugodhatunk, s nem adjuk mások kezébe a szerencsénket. Amikor a játékvezető megítélte a büntetőt, odajött hozzám Ilyés Feri és rám nézett, ennyi elég is volt. De minden csapattársam ilyen, öröm velük együtt dolgozni, erőt adnak. Erre most szükségem is volt, mert nagyon fáradt voltam, azt hittem, oda sem találok a hetes vonalhoz. De a Jóisten segített. Remélem, a családom otthon nagyot tombolt a tévé előtt…


Együtt örült az egész falu

Nos, a Császár-família örömujjongását valószínűleg egész Kenyeri hallotta, s mivel Csaszi a falu leghíresebb szülötte, mindenki kedvence, a település lakói együtt örültek a boldog és büszke családdal. Mint azt Császár Gábor honlapunknak korábban elmondta, általában el kell szeparálni egymástól a család tagjait, és a legvérmesebb drukker külön nézi a meccseket.


Korábban sem okozott neki gondot a büntetők értékesítése
Fotó: MTI

– Édesanyám külön szobában szokta figyelni a meccseimet, ő a legvehemensebb szurkolóm – mesélt az otthoni rituáléról Császár Gábor, aki nem véletlenül mondott köszönetet a Teremtőnek az egyenlítő gól után. Az irányító bátyja kántorként ténykedik.


Neveltetése fontos része

– Szerencsére sokszor otthon tudok lenni, hallgathatom, hogy a testvérem orgonál és figyelhetem az atya igehirdetését – mesélt nemrégiben lapunknak szülőfaluja istentiszteleteiről a játékos. – Ez a neveltetésem fontos része volt, édesanyám nagyon figyelt erre, rengeteget tanultam itt, aki ismer, tudja, mennyit jelent számomra a Jézus Krisztusba vetett hit!

 

M. B.
Nyitókép: 
hatharom.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.