Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-13 07:00:00

A magyar bírón két piros lapot, és egy büntetőt kérnek számon a baltiak

Kassai Viktort utálja egész Észtország!

Pénteken az Észtország–Írország Eb-pótselejtezőt Kassai Viktor vezette, ténykedése azonban a balti államban alaposan kicsapta a biztosítékot. Hogy jogos-e a reklamáció, azt a videó alapján mindenki eldöntheti.

„Kassai Viktor, micsoda idióta!” címen található egy meccsösszefoglaló videó a legnépszerűbb megosztó portálon. Az észtek szerint a 7 perc 24 másodperces összeállítás minden mozzanata Kassai Viktor alkalmatlanságát bizonyítja. Szerintünk persze nem, bár lehet, hogy néhány esetben tévedett a magyar bíró.

A fehérorosz Gomel együttesében légióskodó Andrei Stepanovot a 34. percben küldte le a pályáról a magyar bíró, ekkor mutatta fel a védőnek a második sárga lapot. Stepanov ugyanis a 17. percben teljesen jogtalanul kapta meg első figyelmezetését (a jelenet a mellékelt viedón 0.30-tól többször lassítva is látható), a szabálytalanság ténye is megkérdőjelezhető, a sárga pedig egyértelműen rossz ítélet. Csakhogy Stepanov 17 perccel később újra szabálytalankodott (1:18-tól érdemes figyelni), s ezért villant a második sárga, s az ebből következő piros lap. Sokan úgy vélik, ezzel a két ítélettel nem érte hátrány Észtországot, hiszen Stepanovot a második szabálytalanságért azonnal ki kellett volna állítani, ez azonban csak tetézné Kassai Viktor hibáit.


Hosszadalmas az összefoglaló, de tán tanulságos: cikkünkben jelezzük a lényeges időpontokat
Forrás: youtube.com

Az észtek által számon kért büntetőnél (2:25-től látható) egyértelműen jó döntést hozott a magyar bíró, a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt. Mint ahogy a második észt piros lap is jogos, külön-külön Piiroja mindkét faultja sárgát ért (3:39, majd 4:22), bár a kezezésnél érdekes figyelni, hogy az esettel szemben helyezkedő asszisztens nem jelzett szabálytalanságot. A 87. percben az írek javára megítélt büntető (6:10.-től érdemes figyelni a felvételt) viszont egyértelműen Kassai pályafutásának egyik legnagyobb bakija. Más kérdés, hogy a 0–3-nál befújt tizenegyes már nem volt perdöntő a meccs és a továbbjutás szempontjából.

Az összeállítás egésze arról árulkodik, hogy a nagy lehetőség kapujáig eljutó észtek egyszerűen nem tudják elviselni a bukást, hiszen a videó jelentős része marginális eseményeket mutat. Viszont az is biztos, hogy Kassai nem lesz díszpolgár Tallinban.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.