Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2012-01-24 06:00:00

Mocsai: csapatunk teljesítőképessége határán, de ismerjük a hibáinkat is

Imádja az ország a kézilabdásokat

A francia válogatottra mért magyar csapás az utóbbi hat év legnézettebb kézilabdameccse volt a tévében, Mocsai csapatát 1,7 millióan figyelték. A középdöntőt vereséggel nyitó válogatott akár elődöntőt is játszhat!

Az utóbbi hat év legnézettebb kézilabda-mérkőzése volt a televízióban az MTV 1-es csatornán közvetített Magyarország–Franciaország (26-23) Eb-találkozó, hiszen több mint 1,7 millióan követték élőben Fazekasék bravúrját az olimpiai-, világ- és Európa-bajnokkal szemben. A Magyar Televízió közlése szerint a magyar csapat eddig négy szerbiai találkozójára összesen több mint 6,1 millióan voltak kíváncsiak.

A magyar válogatott Eb-mérkőzéseinek nézettsége
Magyarország–Franciaország: 1.732.174
Magyarország–Spanyolország: 1.563.859
Magyarország–Oroszország: 1.481.919
Magyarország–Izland: 1.333.786

 

 

 

 

 

Mocsai Lajos szövetségi kapitánynak ezzel együtt megvan a maga gondja, hiszen a középdöntő első meccsén sima vereséggel kezdett a válogatott Izland ellen (21-27). Baj nincs, de gond az igen: „Csalódott vagyok, de nem szomorú. Tudni kell, hogy a csapat magja teljesítőképessége határához érkezett. Remek eredményeket értünk el a csoportban, most pedig az a dolgunk, hogy regenerálódjunk, megkeressük a hibáinkat és kijavítsuk őket” – értékelt a szövetség honlapján Mocsai kapitány. Amennyiben csapata a keddi, szlovénok, valamint a szerdai, horvátok elleni partit hozná, akkor a kisiklás ellenére sem „mentené meg” semmi a magyar válogatottat az Európa-bajnoki elődöntőtől!

A tét nagyságával a sportági vezetés is tisztában van, ezért a korábbi napokhoz hasonlóan lehetővé tette, hogy a magyar drukkerek hétfőn Budapesten és Szegeden is jegyet vehessenek az újvidéki sorsdöntő meccsekre. Az újvidéki aréna eddigi összes magyar vonatkozású meccsén 3-6 ezer magyar drukker éltette a csapatot. „Jó látni, hogy a fiúk nem törtek össze a vasárnapi, Izlandtól elszenvedett vereség után, hanem ugyanolyan elszántak, mint voltak korábban, amikor például legyőzték az olimpiai és világbajnok franciákat. Saját kezünkben van a sorsunk, vagyis ha kedden és szerdán is győzünk, akkor elődöntősök vagyunk. Éppen ezért nagyon bízom benne, hogy megint sokezernyi szurkoló jön ki Újvidékre” – idézte a távirati iroda Vetési Iván MKSZ-elnököt.

 

– mi –

Nyitókép: Fazekas kapus munkában a franciák elleni bravúrmeccsen
Fotó: Stephane Pillaud/EHF

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.